Šport
101 ogledov

Zmeda okrog Murrayja, ATP izbrisal zapis, ekipa molči

Andy Murray Profimedia
Združenje teniških profesionalcev (ATP) je po hitrem postopku umaknilo zapis glede neudeležbe dvakratnega zmagovalca turnirja Andyja Murrayja na letošnjem Wimbledonu.

V teniški krogih je danes završala novica, da nekdanji prvi igralec sveta Andy Murray zaradi operacije hrbta ne bo mogel zaigrati na letošnjem Wimbledonu. 

"Po operaciji ciste na hrbtenici bo Andy Murray žal odsoten iz Wimbledona. Čim prej se pozdravi, Andy," je združenje ATP sporočilo na družbenem omrežju X.

A zgodba je kmalu zatem dobila nepričakovan zasuk. Zapis je namreč brez kakršnegakoli pojasnila izginil z ATP-jevega profila, kar pomeni, da odločitev glede nastopa dvakratnega zmagovalca turnirja na svetu travi še ni uradno potrjena.

Po za zdaj neuradnih informacijah namerava Murray počakati nekaj dni, preden bo glede na potek okrevanja sprejel svojo odločitev.

Andy Murray | Avtor: Profimedia Profimedia
Ob tem se poraja vprašanje, kako bo nepričakovana poškodba vplivala na nadaljevanje Britančeve kariere. Murray je bržčas načrtoval svoj zadnji nastop na zanj najbolj uspešnem grand slamu na sveti travi v Londonu.

V Wimbledonu je osvojil dva od skupno treh turnirjev za grand slam, prvega leta 2013, ko je v finalu premagal Novaka Đokovića in s tem končal 77-letno britansko sušo. Zadnji britanski zmagovalec pred njim je bil legendarni Fred Perry leta 1936.

Murray je tudi dvakratni olimpijski prvak, prvič si je zlato medaljo nadel prav na prizorišču Wimbledona v Londonu, kjer je leta 2012 premagal Švicarja Rogerja Federerja, drugič pa štiri leta kasneje na trdi podlagi v Rio de Janeiru, kjer je v finalu ugnal Argentinca Juana Martina Del Porta.

Sedemintridesetletni Škot ima v zadnjih letih ogromno težav s poškodbami, zaradi katerih se spogleduje s koncem kariere. Večkrat je v medijih omenil, da bi lahko bila sezona 2024 zanj zadnja.

Nekdanja številka ena moškega tenisa je doslej v karieri osvojil 46 turnirjev, trenutno pa na lestvici ATP zaseda 129. mesto. Ta teden v Queen'su je moral v sredo zaradi težav s hrbtom predati dvoboj drugega kroga proti Avstralcu Jordanu Thompsonu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice