Svet
16088 ogledov

68-letnica od bivšega podedovala ogromno denarja

Zlato, denar, varčevanje Profimedia
Na kaj takšnega očitno ni pomislil.

Američanka Margaret Losinger, stara 68 let, bo po odločitvi sodišča podedovala milijon dolarjev pokojninskega sklada moškega, s katerim je bila v zvezi pred 34 leti. Bratje in sestre pokojnika odločitvi sicer oporekajo, piše Wall Street Journal, bili so neprijetno presenečeni, ko so izvedeli za status upravičenca bratove nekdanje partnerice.

Pokojni Jeffrey Rolison, ki je je bil v razmerju z Losingerjevo v 80-tih letih, jo je leta 1987 v ročno napisani oporoki imenoval za edino upravičenko do svojih pokojninskih prihrankov. Dve leti kasneje sta se razšla.

Par je živel skupaj, a nista bila poročena. Kot piše omenjeni časnik, je bil razlog v tem, da on še ni bil pripravljen za poroko, medtem ko si je Margaret želela tradicionalne družine, moža in otroke.  – moža in otroke – zato se je odločila prekiniti z Jeffreyjem in zapustila njun dom. Kasneje se je poročila in imela otroke, Rolison pa je živel v izvenzakonski zvezi z drugo žensko.

Bratje pokojnika so se borili na sodišču za njegovo dediščino, a izgubili. V podjetju P&G, kjer je delal pokojni Rolison, trdijo, da so ga opozarjali na potrebno ažuriranja dokumentov, a zaman. 

hiša, nepremičnine Dedovanje Slovenija Kdaj se lahko pripeti, da dediči ostanejo brez vsega? Marlene Engelhorn Mlada Avstrijka Svet Podedovala 25 milijonov evrov. Ne bo jih zadržala!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.