Svet
8 ogledov

Četrt milijona lačnih otrok čaka smrt

Otroci v Siriji EPA
Nevladna organizacija Save The Children opozarja, da v Siriji kar 250 tisoč otrok lačnih čaka na elektriko in zdravila, ki so jim potrebna, da bi preživeli.

Glede na poročilo orgaizacije Save the Children so otroci v Siriji tako prestrašeni, lačni in izmučeni, da samo čakajo, da jih ubijejo. V obkroženih mestih, kjer ostrostrelci ubijajo vsakega, ki skuša pobegniti, mladi ljudje umirajo. Grozljivo je, da je pogosto le nekaj kilometrov stran skladišče, ki je polno zdravil in ostalih potrebščin, poroča Reuters.

Otroci v Siriji | Avtor: EPA EPA

Direktorica organizacije Save The Children Tania Stil poudarja, da sirski otroci plačujejo ceno pasivnosti mednarodne organizacije, medtem ko se država približuje peti obletnici začetka vojne.

Neimenovani humanitarni delavec je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP ob objavi poročila ocenil, da ljudje na obleganih območjih v Siriji nimajo dostopa do najnujnejših dobrih, kot je kruh. Drugi je povedal, da so številni zaradi pomanjkanja hrane razvili "umetnost preživetja", kot je kuhanje juhe iz trave. Pozimi je bilo videti otroke, ki so jih zadele granate, ko so poskušali iz stavb odnesti uničeno pohištvo, ki bi ga lahko uporabili kot gorivo za kuhanje ali gretje.

Otroci v Siriji | Avtor: EPA EPA

Direktorica organizacije Save the Children za Sirijo Sonia Khush je ob tem opozorila, da bodo sirski otroci utrpeli dolgotrajne posledice, saj se bo vojna v Siriji kmalu prevesila v šesto leto. "Otroci dejansko odraščajo v kulturi vojne in težko je oceniti, kakšne dolgotrajne posledice bo to imelo nanje. Kakšni otroci bodo prišli iz teh območij?" se je vprašala.

Otroci v Siriji | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 13
  • Žurnalček 17:44 10.marec 2016.

    Mene ni pa nič sram , ker na njih niti slučajno jaz ne streljama ampak se streljajo med seboj . Na to jaz rečem samo : -da bog da si oći povadili - če razumeš star Balkanski pregovor !

  • dragec 16:47 10.marec 2016.

    Samo, da so Slovenski zdravi in debeli

  • erikkk 15:31 10.marec 2016.

    Ta članek razumem ko da smo mi v EU krivi za lakoto in razmere tam dol . Sem za to da se pošilja hrana in pomoč tja dol .. to pa je tud use.....za ostalo naj poskrbijo okioliške ...prikaži več države ... ne pa EU ki je nekajtisoč kilometrov stran