Svet
11 ogledov

Črno za nohti ima tudi The Guardian

the guardian. časopis Reuters
Pomočnik urednika britanskega The Guardiana je priznal vdor v tuj telefon in lažno predstavljanje na lovu za zgodbami.

Pomočnik urednika britanskega The Guardiana je priznal vdor v tuj telefon decembra 2006 in branje tujih sporočil, ob čemer je, pravi, občutil voajersko vznemirjenje. Sporočila je poslušal, potem ko ga je lastnik pustil nezaščitenega, piše britanski Metro. David Leigh je povedal, da je prestrezal glasovno pošto z namenom preiskati in razkriti podkupovanje in korupcijo in ne prisluškovati čenčam. "Tekom let sem se posluževal nekaterih vprašljivih metod," je zapisal v članku za Media Guardian, potem ko se je Clive Goodman, urednik ukinjenega News of the World, izrekel za krivega vdiranja v telefone. "Vsekakor pa je čutiti voajersko vznemirjenje ob poslušanju tujih sporočil," je priznal Leigh.

Prav tako se je včasih lažno predstavljal, da bi prišel do zgodb. "Težko je vedno ostati na pravi strani zakona," je povedal. Sicer je bil The Guardian v prvi vrsti pri odkrivanju vdiranja v telefone News of the World.

Kritika dela medijev, o sebi pa nič

Urednik The Guardiana Alan Rusbridger je pozval k transparentnosti dela medijev in ostro kritiziral vodstvo News International zaradi trditev, da ne vedo ničesar o vdiranju v telefone. Na vprašanje, ali pozna Leigha, ni odgovoril neposredno, potem ko je minuli mesec dejal, da mora takšne postopke dela odobriti nadrejeni organ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.