Svet
8 ogledov

Delo ji je rešilo življenje

Amy Robach Wikipedia
Novinarka Amy Robach je z nejevoljo pristala na sodelovanje pri prispevku o mamografiji, a se je pozneje izkazalo, da je bila njena odločitev življenjskega pomena.

Novinarko Amy Robach so producenti oddaje Good Morning America pred enim mesecem prosili za sodelovanje pri prispevku o mamografiji. Robachovi so opravili mamografijo, ki so jo posnele televizijske kamere. Pri 40. letih je namreč ravno v starosti, ko ženskam priporočajo redne preglede.

Robachova je imela do ideje sprva odpor. Prepričala jo je voditeljica Robin Roberts, ko ji je rekla, da bo javno izvajanje vredno že, če bodo tako rešili samo eno življenje. "Nisem pomislila, da bo to prav moje življenje," je dejala Robachova. 

Po opravljeni mamografiji je pred kamero dejala, da postopek ni bil tako boleč, kot si je pred tem predstavljala. Nekaj tednov za tem je stopila pred kamere, da bi povedala, kaj je mamografija razkrila. "Zdravniki so mi povedali naravnost: 'Mamografija vam je rešila življenje'". Izkazalo se je namreč, da ima raka.

Robachovi so bolezen na srečo odkrili zgodaj. "Vsak producent, vsak človek, ki me je prosil, naj storim to, je spremenil mojo pot," pravi novinarka, ki upa, da bo njena zgodba spodbudila ženske, da gredo na pregled. "Brez izgovorov. Gre za življenje ali smrt."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.