Svet
43 ogledov

Direktor IMF naj bi posilil sobarico

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Izvršni direktor Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominique Strauss-Kahn je padel v nemilost policije. Zaradi obtožb o spolnem napadu so ga aretirali.

Možje v modrem so direktorja IMF aretirali včeraj popoldne. Pred tem naj bi v hotelu na Manhattnu surovo posilil sobarico. Dominiquea Strauss-Kahna so v lisice vklenili pripadniki policijske organizacije New York in New Jersey Port Authority in ga odpeljali na posebni oddelek za spolne zločince.

To ni prva afera
Strauss-Kahn se je v afero zapletel že leta 2008, ko je javnost izvedela za njegovo razmerje s podrejeno – tej naj bi v času razmerja tudi zvišal plačo. Kljub temu je sam ostal na položaju, ženska pa se je po razkritju škandala preselila na Evropsko banko za obnovo in razvoj.

Znani francoski politik naj bi sobarico napadel včeraj okoli poldneva. Takrat je 32-letnica vstopila v njegovo sobo, nevedoč, da je Strauss-Kahn še vedno notri. Bivši finančni minister je prišel nag izpod tuša in "jo zgrabil ter naskočil", so za New York Post povedali neimenovani policijski viri.

Vrgel naj bi jo na posteljo in prisilil v oralni seks. Nekako ji je uspelo pobegniti in steči do upravitelja hotela. Strauss-Kahn se je medtem oblekel in odšel na letališče Kennedy, saj je imel rezerviran let do Pariza. Ko so ga obkolili policisti, je rekel le: "Kaj je zdaj to?"

Strauss-Kahn naj bi pred sodnika stopil še danes. Po besedah enega izmed njegovih odvetnikov Benjamina Brafmana, naj bi se izrekel za nedolžnega.

Soproga: Nedolžen je
Njegova soproga Anne Sinclair ne dvomi v nedolžnost svojega moža in je prepričana, da bo to tudi dokazal.

Francija je bila po novici v šoku, Tiskovni predstavnik vlade je posvaril pred prehitrim sklepanjem in dejal, da je treba spoštovati domnevo nedolžnosti dokler mu ni dokazana krivda. Marine Le Pen, voditeljica francoske skrajne desnice, je dejala, da je s tem konec Strauss-Kahnovih sanj o mestu predsednika države. Skupaj z Le Penovo je namreč kraljeval v javnomnenjskih raziskavah in to kljub temu, da uradno sploh ni še naznanil svoje kandidature.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.