Svet
926 ogledov

En kup dramatičnih primerov na trajektih, zdaj pa še ...

Trajekt Jadrolinija Profimedias
V sindikatu pomorščakov mislijo, da so se le otresli krivde in jo prenesli na nižje ravni.

Vodstvo Jadrolinije je odstavilo izvršnega direktorja za tehnične in operativne zadeve Egona Matešića, poroča HRT. Premier Andrej Plenković je na vprašanja novinarjev po seji predsedstva HDZ dejal, da ne ve, ali so informacije o razrešitvi resnične in da ga ni bilo na sestanku s predsednikom uprave Jadrolinije Davidom Soptom.

"Te dni se nisva pogovarjala, zakaj bi se pogovarjala, zaradi Milanovićeve objave," je dejal Plenković. V Neodvisnem sindikatu pomorščakov potniških ladij Hrvaške, ki je tudi reprezentativni sindikat Jadrolinije, so odločitev o odpovedi pozdravili, češ da so sami že dalj časa opozarjali tehnično službo. Sindikat pomorščakov na drugi strani trdi, da so "Pedra našli" in da so s to spremembo krivdo prenesli na nižje ravni, kar so tudi pričakovali, poroča HRT.

Trije mrtvi mornarji, v soboto pa še en incident

Spomnimo, 11. avgusta se je zgodila tragična nesreča, ko je vhodna rampa trajekta Lastovo v Malem Lošinju padla na mornarje, pri čemer so trije umrli. V naslednjih tednih so se pojavile nove težave. Tako 21. avgusta na Jadrolinijinem trajektu ob prihodu v Split niso mogli spustiti rampe.

Nato je v soboto zvečer pri vplutju na pomol v Supetru padla rampa trajekta Mljet. Prvi mož Jadrolinije David Sopta je izjavil, da je do padca rampe prišlo zaradi pretrganja jeklenice, ki dviguje in spušča rampo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.