Svet
12742 ogledov

Enoletna deklica ni zdržala vročine v razbeljenem avtu

Otrok v avtu Profimedias
V avtu na soncu jo je pustil njen oče.

Že dopoldne smo poročali, da sta bila včeraj na enem od parkirišč pred trgovskim centrom v Kopru v vozilu zaprta dva otroka. V avtomobilu je bilo 50 stopinj Celzija. Gasilci so razbili šipo in otroka spravili na varno. 

Takšne sreče žal ni imela komaj enoletna deklica, ki je podlegla vročini na enem izmed parkirišč v Benetkah, poročajo tamkajšnji mediji. 

Kot kažejo prve ugotovitve policije, je oče deklico pozabil v avtu; ko se je vrnil na mesto, kjer je parkiral svoje vozilo, je ugotovil svojo napako in takoj poklical reševalno vozilo. Žal deklici ni bilo več pomoči.

Starši deklice so po poročanju agencije Ansa dobili pomoč psihologa.

Sindrom pozabljenega dojenčka se nanaša na pojav, ko majhne otroke po pomoti pustimo v vozilu, raziskave pa kažejo, da se več kot 25 odstotkov staršev otrok, mlajših od treh let, v nekem trenutku ne zaveda, da je otrok v avtu med vožnjo.

Zaradi sindroma pozabljenega otroka vsako leto po svetu umre več deset otrok.

Otrok v avtu V avtu 50 °C Slovenija V razbeljenem avtu v Kopru zaprta dva otroka Tesla Y Avto Zaradi izpraznjenega akumulatorja otrok skoraj umrl Otrok v avtu Tragično Svet Umrl: Oče v avtu pozabil 16-mesečnega dojenčka, ves dan je bil na soncu

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Orto 20:30 18.julij 2024.

    V modernih avtomobilih so nameščeni senzorji za vse živo, tudi v sedežih so senzorji za obremenitev, pa samo software bi prilagodili, da bi opozoril da se ob zapustitvi vozila na zadnjem sedežu nekdo nahaja. Ampak ne to ni pomembno, pomemben ...prikaži več je start-stop pa take neumnosti, ki so očitno bolj pomembne od življenj nemočnih otrok.

  • Enzgg4 19:40 18.julij 2024.

    Ne razumem, da so lahko eni tako malomarni.