Svet
6487 ogledov

Grozljivka sredi mesta, lastnik je zakričal: "Ni moj!", nato pa pobegnil

Napad pitbulla 24sata
Večerni sprehod psa in 70-letne Splitčanke se je sinoči sprevrgel v grozljivko.

V središču mesta Split je pitbull brez povodca planil na 16-letnega maltežana, ki je bil na povodcu, in ga pogrizel do smrti, poroča portal 24sata.

"Okoli 23.00 smo šli ven s psi, jaz imam maltežanko, gospa je prav tako imela maltežana. Tega dela nisem videla, vendar so mi povedali, da sta mladenič in pitbull hodila proti gospe in njenemu psu, ko je njegov pes približno 30 sekund gledal maltežana. Gospa se je s psom obrnila na drugo stran, ker se ni počutila varno. V tistem trenutku je pitbull planil na maltežana, ga zgrabil za vrat in ga ni izpustil, dokler ga ni ubil," je povedala pretresena bralka hrvaškega portala, ki je dodala, da so vsi zbrani poskušali agresivnega psa odstraniti tudi z vejami in pestmi.

A pitbull ubogega maltežana, ki je ves čas cvilil od bolečin, ni hotel izpustiti.

"Moški, ki je "sprehajal" tega psa, ga je večkrat poskušal poklicati po imenu, ko je ugotovil, da ga ne posluša, je začel bežati, malo kasneje pa mu je sledil še pitbull," je dodala bralka, ki je povedala, da so poklicali tudi policijo.

"Moški je, preden je pobegnil, zavpil: 'To ni moj pes'," je dodala bralka, ki lastnika psa ne pozna.

Policisti zdaj iščejo lastnika, poteka kriminalistična preiskava.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • andrej084 21:52 01.september 2024.

    A danes pa ič o Severini???

  • rd2dmk2 19:07 01.september 2024.

    pes je ogledalo lastnika. vzemita norega psa in ga dajte pravi osebi pa bo pes postal dobričina. žal pri ljudeh ni nikoli enako, da bi norega človeka dali psu in bi človek postal dobričina. zato ne mučit žival, ampak lastnika. ta je kriv za oba.

  • bobubob 18:03 01.september 2024.

    Opazujoč obnašanje povprečnega mestnega pasjeljubca si ne morem kaj, da ne bi pomislil, kaj za vraga manjka tem osebkom, da prenašajo 'pasje vdano ljubezen' neke živali dimenzij teleta v nekem stanovanju? Z vsem kar sodi zraven? Da kažejo, kako radi imajo ljudi?