Svet
1699 ogledov

Izrael je napadel Bejrut

Eksplozija v Bejrutu Profimedia
Razlog napada naj bi bil poveljnik, ki naj bi bil odgovoren za smrt otrok.

Izrael sporoča, da je izvedel napad v Bejrutu, glavnem mestu Libanona, in da je bil tarča napada poveljnik Hezbolaha. Obtožen je smrtonosnega napada na Golansko planoto, ki je pod izraelsko okupacijo.

Izraelske obrambne sile (IDF) so potrdile, da so v Bejrutu izvedle ciljni napad na poveljnika, ki je odgovoren za umor otrok v Majdal Šamsu, in desetine drugih izraelskih civilistov.

Sporočilo IDF je prišlo kmalu po tem, ko je televizijska agencija Al Manar, ki jo vodi Hezbolah, poročala o močni eksploziji v južnem predmestju libanonske prestolnice.

Območje je oporišče militantnih skupin, ki jih podpira Iran.

Napete razmere trajajo že od nedelje, ko je bilo v raketnem napadu na nogometno igrišče v vasi, kjer živijo Druzi, ubitih dvanajst otrok in najstnikov. Izrael je za napad okrivil proiranski Hezbolah in se ostro odzval. Hezbolah trdi, da z napadom nima nič.

Hezbolah in Izrael, ki sta bila nazadnje v veliki vojni leta 2006, si izmenjujeta ogenj, odkar je oktobra lani izbruhnil spopad v Gazi.
Sovražnosti so bile večinoma omejene na obmejno območje, obe strani pa sta poudarjali, da si ne želita širšega spopada.

Britanska vlada je medtem svoje državljane v Libanonu že pozvala, naj zapustijo državo zaradi nevarnosti, da bi se lahko konflikt zelo hitro zaostril.

nož umor dokaz z nožem Grozljivo Svet V morilskem pohodu z nožem nad 11 otrok in 2 odrasla: Umrl že tretji otrok Recep Tayyip Erdoğan Grožnja Svet Erdoğan Izraelu zagrozil z vojsko: "Kot smo vkorakali v Karabah in Libijo ..."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • puys 23:22 30.julij 2024.

    Vse muslimanske države je treba zradirat, na koncu pa še izrael.

  • McBobo 23:16 30.julij 2024.

    Za čisto vse so pa židje krivi. Živel Izrael.

  • Avatar Antikrist9
    Antikrist9 22:28 30.julij 2024.

    Izrael bi morali zravnati z zemljo, žide pa zastrupiti s prusko kislino in jih skuriti v krematorijih!