Svet
1040 ogledov

Kamala Harris navdušuje podpornike in že vodi v anketah

Kamala Harris navdušila podpornike v Milwaukeeju
1/4
Profimedia Kamala Harris navdušila podpornike v Milwaukeeju
Novembrske volitve predstavila kot izbiro med nekdanjo tožilko in obsojenim zločincem.

Podpredsednica ZDA Kamala Harris je v torek na svojem prvem predvolilnem dogodku, odkar ji je Joe Biden zaupal kandidaturo za predsednico ZDA, navdušila okrog 3000 privržencev v dvorani srednje šole v Milwaukeeju. 

Novembrske volitve je predstavila kot izbiro med nekdanjo tožilko in obsojenim zločincem.  "V teh vlogah sem obravnavala različne storilce kaznivih dejanj. Nasilneže, ki so zlorabljali ženske, goljufe, ki so kršili pravila zaradi lastnih koristi. Zaupajte mi, ko rečem, da poznam tipe kot je Donald Trump," je dejala Harris o republikanskem kandidatu, ki je bil letos na sodišču spoznan za krivega ponarejanja poslovnih dokumentov, pred tem pa spolnega napada in poslovnih prevar.

Kamala Harris navdušila podpornike v Milwaukeeju | Avtor: Profimedia Kamala Harris navdušila podpornike v Milwaukeeju Profimedia
V nadaljevanju je 59-letnica zatrdila, da ne gre le za zmago proti nekdanjemu predsedniku Donaldu Trumpu, ampak za boj za svetlo prihodnost za vse Američane, ne le za najbogatejše, za katere se po njenih besedah bori Trump z republikanci. Obtožila ga je tudi, da želi potegniti državo nazaj v čase, ko vsi niso bili svobodni.

Harris je demokratom vlila energijo in upanje v zmago na volitvah potem, ko je 81-letni Biden odstopil od kandidature in podprl svojo podpredsednico. Razloge za to bo navedel nocoj v neposrednem televizijskem nagovoru Američanom. Biden se je v torek vrnil v Belo hišo iz Delawara, kjer je okreval po covidu-19. Njegov zdravnik je v torek sporočil, da je povsem ozdravel.

Harris je medtem uspela zbrati več kot 100 milijonov dolarjev za kampanjo in dobila podporo velike večine uglednih demokratov, ter tudi delegatov za demokratsko nacionalno konvencijo, ki bo od 19. do 22. avgusta v Chicagu. Med vidnejšimi demokrati je podpore med drugim še ni uradno izrekel Barack Obama.

Glede na zadnjo javnomnenjsko anketo tiskovne agencije Reuters in instituta Ipsos Harris uživa dve odstotni točki prednosti pred Trumpom. Medtem ko bi republikanca podprlo 42 odstotkov vprašanih, bi za demokratko dalo glas 44 odstotkov vprašanih.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 09:40 24.julij 2024.

    Mediji ti danes v mesecu ali dveh naredijo iz vrhunskega dirkalnega konja šepavega osla, in iz šepavega osla, vrhunskega dirkalnega konja….Ker so pač ljudje večinsko na tako nizki stopnji, neiteligentnosti in nerazgledanosti, da jih lahko vodiš, kot ovčice v ogradi!!!

  • Avatar Zoran
    StarMačk 09:35 24.julij 2024.

    Danes je ocena njenih možnosti v veliki meri plod dela anti Trumpovske propagande tako, da je težko izluščiti realnost, predvsem ker neopredeljeni volivci na koncu glas namenijo kandidatu za katerega smatrajo, da je močnejša osebnost, kar bi v tem dvoboju ...prikaži več lahko bilo celo odločilno. Sam menim, da bo Kamala Harris na dan resnice doživela hladen tuš, če pa ji dejansko uspe premagati Donalda Trumpa, pa bi to zanj kot človeka verjetno pomenilo eno največjih razočaranj, celo ponižanj v življenju...

  • AN27 08:56 24.julij 2024.

    Zanesljivih napovedi pred septembrom ne bo na voljo.