Svet
4533 ogledov

Kruta usoda: Voznik Dacie tudi sam izgubil otroka v nesreči

Hrvaško reševalno vozilo Profimedia
Na plano so prišle nove informacije o tragični nesreči, v kateri je življenje izgubil komaj dveletni deček iz Poljske.

Nedavno smo poročali o hudi tragediji, ki se je pripetila na Hrvaški, kjer je umrl komaj dveletni otrok. Sedaj v javnost prihajajo nove informacije glede grozljive nesreče.

Preiskovalci istrske policijske uprave so v ponedeljek dopoldne opravili ogled kraja prometne nesreče na Brionih. Tam je 51-letni voznik s službenim vozilom Nacionalnega parka Bironi zbil ter huje poškodoval dvoletnika iz Poljske. Otroka so z gliserjem odpeljali v Fažano, od koder so ga z reševalnim vozilom premestili v puljsko splošno bolnišnico. V zgodnjih jutranjih urah je otrok podlegel poškodbam, poroča hrvaški portal Jutranji.hr.

Po pričevanju očividcev se je otrok iztrgal iz materinega prijema ter stekel stran. Mama se je podala za njim ter ga poskušala ujeti, v tistem trenutku pa ju je zbilo vozilo. Mama je v nesreči utrpela zlom ključnice, otroka pa je vozilo povozilo. Vozilo znamke Dacia Duster je na kraju nesreče ostalo do jutranjih ur oziroma do policijske preiskave. Zaradi lokacije avtomobila hrvaški mediji sklepajo, da je do nesreče prišlo tik pred cerkvijo svetega Germana, med restavracijo Školjka in hotelom Carmen na Velikem Brionu. Tam je sicer hitrost vožnje omejena na 30 kilometrov na uro.

Starša močno pretresena

Otrokova starša sta bila v popolnem šoku, prav tako vozniku Dacie ni bilo nič lažje. Moški je namreč pred nekaj leti v prometni nesreči tudi izgubil otroka. Okoliščine te strašne tragedije policija sicer še preiskuje.

Medtem je javni zavod Nacionalnega parka Brioni v imenu zaposlenih in v. d. direktorja Eduarda Kolića že izrazil sožalje ter sočutje ob včerajšnjem tragičnem dogodku na otoku Veliki Brion.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 20:46 24.julij 2023.

    Kolikokrat sem že omenil da očitno nimajo lektorja.

  • AnGus 16:47 24.julij 2023.

    DvOletnik? Bo pa menda že dvEletnik!