Svet
4650 ogledov

Lidl z novo veliko investicijo, zaposlili bodo 200 ljudi

Lidl Profimedia
Nemški trgovec Lidl je v bližini Sarajeva v BiH začel graditi logistično-distribucijski center Lidl BiH, ki bo zaposloval okoli 200 ljudi. Objekt se bo razprostiral na 60.000 kvadratnih metrih in bo stal več kot 100 milijonov evrov. Dela bodo po trenutnih načrtih končali do decembra 2025, pišejo mediji v BiH.

Logistično-distribucijski center v Lepenici v občini Kiseljak bo največja naložba Lidla v BiH doslej, piše sarajevski časnik Oslobođenje.

Slovesnega začetka gradnje s položitvijo temeljnega kamna so se minuli teden udeležili direktor Lidla BiH Toljan Papajorgji, nemški veleposlanik v BiH Thomas Fitschen in predsednik občine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak.

Projekt gradnje logističnega centra zajema 250.000 kvadratnih metrov zemljišč. Skladišče bo obsegalo 60.000 kvadratnih metrov s 40.000 paletnimi mesti.

Lidl BiH je del nemške trgovske verige Lidl, ki ima po svetu več kot 12.200 podružnic in prek 220 logističnih centrov v 31 državah.

Širitev v BiH so napovedali lani. Prvo poslovalnico so zgradili v Bijelini, a še ne obratuje, gradnjo poslovalnice pa so marca začeli tudi v Sarajevo. Na odprtje poslovalnic bo po pisanju portala BiznisInfo.ba treba čakati še dve do tri leta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar Zoran
    StarMačk 16:38 28.maj 2024.

    Avtor(ji), ta članek bi imel veze z Slovenijo le, če bi se zaradi te investicije v Sarajevu, 200 državljanov BiH, ki so v Sloveniji, vrnilo in zaposlilo v Lidlu Sarajevo. Ampak, če bi temu res tako enostavno bilo, potem bi ...prikaži več Slovenci Lidlove lastnike hitro začeli vzpodbujat, da čim prej prično z vsaj 100x večjo investicijo na Kosovu!

  • Ender3 14:11 28.maj 2024.

    Te veletrgovce bi morali omejit in bojkotirat..Razen njihovega agresivnega oglaševanje ne prinašajo dodane vrednosti. Večna denarja pa itak odteka v tujino k njihovim lastnikom.

  • Idioti 10:41 28.maj 2024.

    Nehajte jevbat Slovenski narod s takimi puhlicami ! JEBALA VAS TRGOVINA , DA VAS JEBALA !! Postavite PROIZVODNJO za 200 ljudi , če ste takšni frajerji !!!!! Vsakemu , ki zna samo dve operacije matematike je jasno , da bo ...prikaži več rezultat 0 / nič zaposlenih/ kajti propadlo bo ravno toliko manjših trgovin s skupaj 200 zaposllenimi ! Te štacune samo KRADEJO SLOVENSKLO ZEMLJO in nič drugega . Ravno tako to delajo tudi bencinske črpalke !!!