Svet
12886 ogledov

Med nevihto z jezera reševali dve osebi

Nevihtni oblaki Profimedia
Reševalci so imeli polne roke dela.

Zaradi močnega neurja s točo so avstrijski reševalci danes na območju Beljaka izvedli več reševalnih akcij. Med drugim so z Baškega jezera rešili dve osebi, ki sta po jezeru veslali s supom in napihljivim kanujem, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Reševalci so se spričo naglega poslabšanja vremena odpravili na patruljo po Baškem jezeru, kjer je močan veter povzročil visoke valove, padala pa sta tudi dež in toča. Na severnem delu jezera so opazili dva ljubitelja vodnih športov in ju nepoškodovana prepeljali na varno.

O več operacijah so poročali tudi iz samega Beljaka, kjer je poleg močnega dežja padala tudi toča. V nekaterih delih avstrijske Koroške so danes izdali rdečo stopnjo opozorila pred nevihtami in močnimi nalivi. Reševalne službe so ljudi pozvale, naj pozorno spremljajo vremenske razmere, ki se lahko hitro spremenijo, poroča časnik Kleine Zeitung.

Neurja sicer niso prizanesla niti avstrijski Štajerski, nevihtno vreme pa je medtem doseglo tudi Slovenijo. O tem poročamo v članku na tej povezavi. 

Gasilci na mariborskem prezaposleni

V regijskem centru za obveščanje Maribor so v času neurja na območju Občine Hoče - Slivnica zabeležili 81 dogodkov. Gasilci JZ GB Maribor, PGD Hotinja vas in Hoče so nudili pomoč pri sanaciji večje količine odkritih in poškodovanih streh, črpali meteorne vode iz poplavljenih stanovanjskih in drugih objektov s tehničnimi posegi preusmerjali toke meteorne vode od objektov in čistili nanose gramoza ter blata s cestišč. 

Obveščene so bile vse pristojne službe. V pomoč so bili poslani tudi PGD-ji iz JGS Maribor.

Gibanje padavin spremljajte na radarski sliki padavin na tej povezavi. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.