Slovenija
40741 ogledov

Začelo se je: V Slovenijo prihajata dve močni nevihtni celici, to prinašata

vreme oblaki nevihta naliv Profimedia
Oranžno opozorilo, gorijo alarmi za točo!

"V Avstriji, blizu meje s Slovenijo, se nahajata dve močnejši nevihtni celici, ki bosta kmalu dosegle našo državo. Še posebej močna je videti nevihta, ki bo dosegla Štajersko. Zelo verjetno s sabo prinaša točo, sunke vetra in naliv," so sporočili z Agencije RS za okolje.

Svetujejo, da spremljate radarsko sliko padavin (povezava).

Verjetnost toče | Avtor: Arso Arso
"Podravje, Prekmurje pozor! Potek dogajanja je trenutno prav tak, kot so zjutraj nakazovali modeli: Trenutno se zelo močna nevihta nahaja v bližini slovenske meje ter se pomika v smeri Maribora," pa so sporočili s portala Neurje.si.

Dodali so, da bo glede na vetrovni profil nevihta obšla del Koroške v smeri proti jugovzhodu, kjer se bo okrepila. "Iniciacija novih neviht je predvidena na zahodni strani te nevihte, kar pomeni, da lahko v prihodnjih urah tudi drugod pričakujemo kako močnejšo nevihto (Koroška v smeri proti Celju), v območju, ki smo ga zarisali na jutranji prognozi," so pojasnili.

Opozarjajo, da je nevihta točonosna, zato lahko ob prehodu pričakujemo debelo točo (tudi do 5 centimetrov premera), močan veter in nalive.

Agencija za okolje je sicer za popoldne razglasila oranžno opozorilo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 16:39 07.junij 2024.

    Za vsakogar nekaj. Eni za sonce drugi za hlad.