Svet
4871 ogledov

Milijoni uporabljajo ta trik na hitri blagajni in tako goljufajo trgovce

Bralca je razjezilo ime hitra blagajna, saj je za nakup smučarske vozovnice čaka Žurnal24 main
Kot kaže, veliko strank uporablja samopostrežne blagajne v trgovinah za kraje in goljufije.

Daily Mail piše, da v Veliki Britaniji hitre blagajne za nečedne namene uporablja kar šest milijonov kupcev; vsak osmi kupec na ekranu izbere cenejši artikel od tistega, ki ga dejansko kupi. To je znano kot 'banana trik', deluje pa tako, da stranke vnesejo izdelek kot sadje ali zelenjavo, da bi plačale manj.

Osem odstotkov vprašanih v raziskavi glede tega je priznalo, da so na samopostrežni blagajni ukradli nekaj v vrednosti do 10 funtov, 26 odstotkov jih meni, da dejanje ne bi smelo biti prekršek. 

Zaradi naraščajočega števila tatvin morajo trgovine za varnostne ukrepe porabiti dodatnih 700 milijonov funtov. Mnogi za vse večje število tatvin krivijo samopostrežne blagajne, v ZDA so se medtem že začeli vračati k osebnim blagajnam.

V zadnjih nekaj letih je sicer večina velikih supermarketov razvitega sveta uvedla kontroverzne samopostrežne blagajne in razširila njihovo uporabo v upanju na večjo učinkovitost in zmanjšanje stroškov.

avtocestna policija Slovenija Slovenija Iz trgovine odnesli za 30 tisočakov mobilnih telefonov policijski avtomobil Slovenija Zamotili so prodajalca, četrti storilec pa je medtem počel to

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Toma 19:03 22.avgust 2024.

    Je baba pri Bauhausu kokodakala, da sem si navagal šraufe in da moram zato na navadno blagajno. Pa sem jo vprašal kje to piše, pizda! Pa je samo jecljala Prosim, prosim….