Svet
6338 ogledov

Na vlak bo treba priti eno uro prej

Vlaki v Italiji po epidemiji
1/2
epa
V Italiji se bo v ponedeljek vrnilo na delo več milijonov zaposlenih v industriji, gradbeništvu in trgovini na debelo, zagnali bodo tudi javni prevoz.

Na avtobuse in vlake naj bi se v ponedeljek vrnilo 700 tisoč ljudi. Vlada je predpisala obveznost mask, ki jih morajo potniki zagotoviti sami, in enometrsko razdaljo med ljudmi.

Vozovnice za vlake prodajajo po elektronski poti in le za vsak drugi sedež, poroča RTV Slovenija, pričakujejo, da bodo prepeljali le od 30 do 40 odstotkov običajnega številka potnikov. Potnikom svetujejo, naj na postajo pridejo vsaj uro pred odhodom vlaka.

Na postajah so ločene poti za prihod in odhod, ločili so vrata za vstopanje in izstopanje, znaki na tleh pa kažejo, kje je treba počakati na vlak, oznake na tleh vagonov pa kje je treba stati, da se ohranja predpisana razdalja. Na nekaterih postajah potnikom merijo temperaturo.

Vsak drugi sedež bo prazen tudi na letih Alitalie in na avtobusih.

Pri združenju italijanskih javnih lokalnih prevoznikov menijo, da je vztrajanje pri enometrski razdalji ob obveznem nošenju maske nepotrebno, še poroča RTV Slovenija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • fiston 18:42 02.maj 2020.

    No ja pri naših počasnih vlakih se niti ne bi poznalo, če bi moral priti uro prej. Se vožnja ne bi kaj bistveno podaljšala. :)

  • SonnyBlack 14:40 02.maj 2020.

    italija je itsk ciganilija...zal.vse kaj izdelajo je nekvalitetno... edino kaj znajo je klimp lepo *spakiran"deago prodat...