Svet
10987 ogledov

Nemčija: 28-letnica novorojenko vrgla skozi okno

Nemška policija Epa
Grozljiv razlog za okruten zločin. Mislila je, da ji bo dojenčica uničila kariero.

V Nemčiji odmeva primer 28-letne Katarine Jovanović, ki je svojo novorojeno hčerkico vrgla skozi okno. Žensko iz nemške zvezne dežele Baden-Württemberg so na okrožnem sodišču v Heilbronnu pred dvema dnevoma spoznali za krivo umora in jo obsodili na sedem let in pol zapora.

Na sodišču se je izvedelo, da je Katarina pred 10 meseci na skrivaj rodila doma, nato pa otroka vrgla skozi okno stanovanja na asfalt, z višine več kot 3,5 metra. Truplo dojenčka z razbito lobanjo so našli zgroženi mimoidoči in poklicali policijo. 

28-letnica je na aprilskem začetku sojenja dejanje priznala, a ga sodišču ni znala pojasniti. Trdila je, da sploh ni vedela, da je noseča. Tožilstvo jo je obtožilo umora in naklepnega prikrivanja nosečnosti.

Tožilci so trdili, da je mislila, da bo otrok uničil njeno kariero vodje v pravnem oddelku Porscheja.

Odvetniki Katarine Jovanović so trdili, da je šlo za umor iz malomarnosti, ker je po nesreči iz rok izpustila otroka, potem ko je sama doma rodila, ne da bi vedela, da je noseča. Napovedali so pritožbo na odločitev sodišča.

hrvaska-policija-policijski-trak Sosedje v šoku Svet Priprli 22-letnico, osumljeno uboja novorojenčka Italija Tragično Svet Dvojni detomor: ni prenesla joka otrok

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar karjola
    karjola 09:40 06.julij 2024.

    Ma taki se nimajo kaj razmnoževati. V čuzo do smrti!!! Brez pardona!!!