Svet
892 ogledov

Nove podrobnosti masakra: Damir na ta dan menjal kolega in umrl

policija Daruvar
1/6
Facebook Fotografija je simbolična.
Na dan prihajajo nove podrobnosti masakra v Daruvarju, kjer 51-letni Krešimir Pahoki včeraj dopoldne v domu starejših občanov pobil deset ljudi.

Prišel je na dvorišče in po krajšem pogovoru z lastnico doma najprej pokončal svojo mamo. Kot poroča HRT, se kot razlog za poboj omenja njegov konflikt  z materjo, ki naj bi nepremičnino prepisala na lastnike doma, ker naj bi bila njena pokojnina premajhna, da bi si lahko plačevala dom.

Damir zamenjal kolega in umrl

Takoj po materi je Pahoki ustrelil in ubil negovalca Damirja ki, da bi bila tragedija še večja, na ta dan ne bi rabil delati, vendar je vseeno prišel v službo. Zamenjal je kolega, ki je bil na morju. 

Nato se je odpravil naravnost po hodniku in iz polavtomatske pištole v ljudi pred seboj izstrelil osem nabojev. Tri varovanke doma so umrle na kraju samem, ena pa je pozneje umrla v virovitiški bolnišnici. "Po stropu, stenah je bila kri, pravi pokol. Groza," je za Mojportal povedal Daruvarčan.

Daruvar streljanje Hrvaška Svet "Skrili smo se pod posteljo. Želim samo domov k otrokom"

Morilec je po masakru odšel v kavarno Daruvar, odložil pištolo na mizo in natakarici dejal: "Pusti me, zdaj sem ubil osem ljudi. Naj se usedem!". O reakciji pogumne natakarice smo na našem portalu že pisali. 

Daruvar streljanje Svet Svet Krvnik iz Daruvarja najprej natakarici povedal, kaj je storil. Reagirala je neverjetno

Pokojnino porabil za alkohol

Motiv je bil torej najverjetneje denar. Kot upokojeni vojaški policist je imel namreč okoli 780 evrov pokojnine, pokojnino je prejemala tudi njegova mama, a ker njena pokojnina ni zadoščala za bivanje v domu, je moral preostanek plačati on. Lastnica doma naj bi ga te dni poklicala z opozorilom, da tega ni storil. 

"To mu ni ustrezalo, ker je svojo pokojnino verjetno že porabil za alkohol. Vsak dan je sedel pred trgovino v Donjem Daruvarju in pil. Vsi so vedeli, da ima pištolo in jo hrani pod blazino, nihče pa ni storil ničesar. Slišal sem, da je tudi prodajalki vtaknil pištolo v usta. Ne vem pa, ali je to prijavila policiji.  Slišali ste, kako je tistega svojega znanca pred mesecem udaril s steklenico piva po glavi. Moški je s hudimi poškodbami končal v bolnišnici. No, takšen je bil," je še za Mojportal povedal ogorčen Daruvarčan.

dezurni@styria-media.si

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.