Svet
4095 ogledov

Krvnik iz Daruvarja najprej natakarici povedal, kaj je storil. Reagirala je neverjetno

Daruvar streljanje 24sata
Na Hrvaškem odmeva pokol v domu v Daruvarju.

Krešimir Pahoki (51) je danes nekaj pred 10. uro vstopil v kavarno Daruvar,  sebi in ostalim gostom naročil pijačo, nato pa rekel: "Grem nekaj narediti."

Nihče od osebja in gostov kavarne ni niti slutil, da se bo podal na krvavi pohod v bližnji dom za ostarele in nemočne, kjer je njegova mati že deset let, in zagrešil pravi masaker. Vstopil je v dom in s pištolo, za katero ni imel dovoljenja, ubil mamo, negovalko in tri stanovalke. Gostje in natakarica so slišali nekaj strelov, niso pa slutili, da je moški, ki je še pred nekaj minutami sedel v kavarni in jih pozdravil, pobil nedolžne starke in negovalko ter ranil še pet ljudi, od katerih je eden malo kasneje podlegel poškodbam v virovitiški bolnišnici.

Po masakru se je 51-letnik vrnil v kavarno s pištolo v roki, kot da se ni nič zgodilo, in pištolo odložil na mizo, piše Moj Portal, ki se sklicuje na očividca dogodka. Natakarica, ki je bila takrat v izmeni, se je prestrašila, stekla na vrt, kjer je bila druga natakarica, in ji rekla: "Prišel je neki tip s pištolo". Druga natakarica, ki je v kavarni zaposlena že več kot 20 let, je ravnala več kot prisebno.

Odreagirala je zelo mirno. Stopila je do njega in mu rekla, naj ji ne naredi kake neumnosti. Odvrnil ji je: "Pusti me, zdaj sem ubil osem ljudi. Naj se usedem!". 

Natakarica je mirno odšla do gostov kavarne in jim s tišjim glasom rekla: "Ne vem, kaj točno se je zgodilo, ampak nekaj se je zgodilo, raje pojdite počasi ven, za vsak slučaj." Gostje so jo ubogali in počasi zapustili kavarno, ona pa je nato poklicala policijo, ne da bi morilec to opazil," je še povedal očividec. 

Hitro po njenem klicu so prišli daruvarski policisti v civilu, je poovedal sogovornik za Moj Portal in dodal, da je bilo vse skupaj videti kot v kakšnem ameriškem filmu.

Natakarica je policistom odprla garažna vrata, skozi skladišče so vstopili na teraso in vanj uperili pištolo. Ker je bil morilec v tistem trenutku popolnoma miren, so ga policisti brez težav vklenili in prijeli.

Po dogodku se vrstijo pozivi po strožjem nadzoru orožja na Hrvaškem, kar pišemo v članku na tej povezavi.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.