Svet
8355 ogledov

Masaker in panika na Hrvaškem, ubitih najmanj pet ljudi

Daruvar streljanje Google Maps Ulica v Daruvarju, kjer se je zgodilo streljanje.
Iz Daruvarja je prišla šokantna novica. Po mestu odzvanjajo sirene.

Pet ljudi je umrlo v streljanju v domu za ostarele na Mažuranićevi ulici v hrvaškem mestu Daruvar, poročajo številni lokalni in državni mediji. Gre za manjši zasebni dom starejših Vianey, ki ima kapaciteto okoli 20 stanovalcev. 

Zgodilo se je v dopoldanskih urah, ko je moški vstopil v ustanovo in začel streljati. Razlog za njegovo dejanje ni znan. Zaenkrat poročajo o petih smrtnih žrtvah.

Še najmanj trije ljudje so bili prepeljani v bolnišnico s hujšimi poškodbami, navaja portal 24sata. Dva sta izven življenjske nevarnosti, ena je v kritičnem stanju.

Isti medij poroča še o tem, da je bil napadalec že identificiran, njegove začetnice so K.P. Strelec je bil rojen leta 1973 in gre za nekdanjega hrvaškega vojaka v vojni za samostojnost, poroča 24sata. 

Storilec je po dogodku pobegnil s prizorišča, a so ga hitro izsledili in prijeli pri bližnjem gostinskem lokalu Daruvarac (spodaj), poroča mojportal.hr.

K.P. naj bi v streljanju ubil svojo mater, med ostalimi žrtvami pa so tako stanovalci kot uslužbenci doma Vianey, poroča Jutarnji list.

lokal Daruvarac | Avtor: Google Maps Google Maps

Več sledi!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Lion0077 12:05 22.julij 2024.

    Neprestano spremljamo streljanje in vojno v Ukrajini, tako da takšni dogodki nas nimajo kaj čudit. Orožja je mnogo, mnogo preveč. Malo si zamislite politiki. OROŽJE NE STRELJA.. STRELJA PA TISTI, KI GA IMA......Moje iskreno sožalje in KATASTROFA...

Sorodne novice