Svet
10763 ogledov

Nove podrobnosti o tragediji na Hrvaškem: Umrl je na svoj rojstni dan

Hrvaška pomorska policija
1/2
Duško Jaramaz/PIXSELL
Na morje se je navadno odpravil s soprogo, a včeraj ne.

Moškega, ki je včeraj popoldan padel s čolna pri otoku Iž, so danes našli mrtvega. Gre za 68-letnika, ki živi v Zadru, a je poročen z domačinko z Iža.

Ko so okrog 18. ure ugotovili, da ga ni, so ga prebivalci Velega Iža začeli iskati sami, kmalu pa so se jim pridružili še pomorska policija in Luška kapetanija iz Zadra ter letalo pilatus hrvaške vojske.

Nekdanji predsednik mestnega sveta Veli Iž Siniša Kulišić je za Glas Istre povedal, da je imel prav včeraj, ko je izginil, moški 68. rojstni dan.

"Gre za iškega zeta, ki je po poreklu iz Kukljice na Ugljanu. S soprogo sta večinoma živela v Zadru, a sta bila pogosto v Velem Ižu. Včeraj okrog petih popoldan je šel lovit lignje, skoraj vsak dan jih je šel lovit s svojim malim, štiri metre dolgim čolnom, najpogosteje sta šla skupaj s soprohu. Včeraj ji je javil, da gre lovit lignje. Pred odhodom je poklepetal še s someščanom Stivenom, ki dela v vzgajališču tun, in mu rekel, da gre za kakšno uro ali dve lovit lignje. Po kakšni uri je Stiven prišel do tega čolna, a v njem ni bilo nikogar, v čolnu pa je bil njegov mobitel," je povedal Kulišić.

Meščani so poklicali na pomoč in ga takoj tudi sami začeli iskati, a kljub veliki iskalni akciji moškega včeraj niso našli. Našli so ga danes zjutraj.

Kulišić pravi, da predvidevajo, da mu je postalo slabo, da ga je morda kap in je zato padel, kot mu je povedala soproga umrlega ta v zadnjem času ni imel nobenih težav niti ni bil srčni bolnik.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.