Svet
423 ogledov

Novi ruski napadi na Ukrajino, življenje izgubila tudi 14-letnica

Lvov - napad 4. septembra Profimedia
Rusija je ponoči izvedla nove napade na Ukrajino, med drugim na mesto Lvov na zahodu države, kjer so bili po navedbah lokalnih oblasti ubiti najmanj trije ljudje, 25 pa je bilo ranjenih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Med tremi smrtnimi žrtvami je tudi 14-letnica, med ranjenimi pa je pet otrok, je sporočil regionalni guverner Maksim Kozicki. Po besedah župana mesta Andrija Sadovija je več stanovanjskih stavb po napadu zagorelo, dve šoli pa bosta danes ostali zaprti.

Lvov, ki leži več kot 1000 kilometrov od fronte, je vojna doslej v primerjavi z nekaterimi drugimi deli Ukrajine v večji meri prizanesla. Je pa bila v že večkrat v napadih poškodovana energetska infrastruktura v regiji in napadi tako z droni kot raketami so že večkrat terjali smrtne žrtve v mestu.

Zgodaj zjutraj je bilo po poročanju britanskega BBC eksplozije slišati tudi nad Kijevom, kjer so zračno obrambo uporabili proti ruskim raketam.

Rusija je ponoči med drugim napadla tudi osrednji del Ukrajine, kjer iz mesta Krivi Rog poročajo o najmanj petih ranjenih. Pred tem je bilo v torek v enem najhujših posamičnih napadov od začetka ruske agresije v Poltavi v osrednji Ukrajini ubitih najmanj 51 ljudi, še več kot 200 pa ranjenih. Tarča napada z dvema balističnima raketama je bil vojaški inštitut.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Nelaži 16:07 04.september 2024.

    kabala mafija se je preko vojne v Ukrajini nameravala polastiti ruskih bogastev in Rusijo razdeliti podobno kot Jugoslavijo v slogu; "To bo lahko" Rezultat je pa tak, da Black Rock, ki je večinski lastnik Ukrajine vsak dan izgublja milijarde dolarjev. ...prikaži več Milijoni žrtev z obeh strani je za njih samo kolateralna škoda.

  • Jernej65 15:46 04.september 2024.

    Poblazneli Putin strelja vse povprek, ni mu več pomembno za žrtve, samo da se maščuje in ruši vse pred sabo. Povsod kjer se giblje so za njim samo mrtvi in ruševine. Za Ruse, ki masovno umirajo za njegove sanje o ...prikaži več Veliki Rusiji, se mu jebe. Naši rusofilčki mu pa ploskajo. Pa kaj če za vsakega mrtvega Ukrajinca umreta dva Rusa, samo da se zavzame požgana zemlja. Putinu in rusofilčkom ni mar.

  • Avatar MS
    MS 15:26 04.september 2024.

    Število žrtev po ruski invaziji na Ukrajino sega v deset tisoče, beguncev v milijone, opustošenje Ukrajine se meri v stotinah milijard, milijardni so tudi zneski škode, ki so jo zaradi te vojne utrpele druge evropske države. Ne samo, da je ...prikaži več Rusija vrnila vojno v Evropo, priča smo izredno nevarnemu spodkopavanju evropskega varnostnega sistema, ki je našemu kontinentu omogočil eno najdaljših obdobij miru! Putin je navečje zlo nove dobe!