Svet
15 ogledov

Ob eksploziji nastali kraterji

Eksplozija v Bolgariji Profimedias
V tovarni za razgradnjo min na severozahodu Bolgarije je v sredo zvečer odjeknila silovita eksplozija, v kateri je po uradnih podatkih bolgarskih oblasti umrlo vseh 15 ljudi, ki so bili tedaj v tovarni.

Direktor bolgarske civilne zaščite Nikolaj Nikolov je pojasnil, da je v eksploziji umrlo 13 moških in dve ženski. "Eksplozija je bila tako silovita, da so na območju nastali kraterji," je povedal.

Vzrok eksplozije še ni znan, po besedah Nikolova pa je šlo najverjetneje za "človeško napako". Notranji minister Jordan Bakalov je ocenil, da so možnosti, da bodo našli še koga živega, minimalne. Od tovarne je po eksploziji ostal le prah.

Opozarjali na težave

Strokovnjaki so pred dvema tednoma v poročilu opozorili na številne težave in slabo "tehnološko disciplino" v zasebni tovarni. Med drugim naj bi bili zasilni izhodi zatrpani s smetmi. Eksploziji sta v tem obratu odjeknili že v letih 2007 in 2010, ko je bilo ranjenih več ljudi.

Prebivalci kraja blizu tovarne pa navajajo, da je imela tovarna zastarelo opremo, delavci pa so dobivali plače, nižje od minimalne, ki v Bolgariji znaša 340 levov (170 evrov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.