Svet
10 ogledov

Obama izgublja podporo

Obamove odločitve na področju gospodarstva podpira 43, nasprotuje pa jim 54 odst Žurnal24 main
Zadnja anketa časopisa Washington Post in televizije ABC News je pokazala, da ameriški predsednik Barak Obama izgublja podporo, kar je slab znak demokratom za prihajajoče kongresne volitve.

Januarja 2009 je še 60 odstotkov Američanov podpiralo njegove odločitve, zdaj pa jih 58 odstotkov pravi, da nimajo nič ali skoraj nič zaupanja vanj. Njegove odločitve jasno podpira le 19 odstotkov Američanov.

Analitiki menijo, da je negativna podpora ameriškemu predsedniku povezana s splošnim pesimizmom glede gospodarskega stanja v državi. Obama je uspel spraviti skozi kongres vse glavne zakonodajne reforme, za kar so ga volivci volili, vendar niso vsi zadovoljni z zdravstveno reformo, paketom ukrepov za oživitev gospodarstva in napovedano reformo bančnih regulacij.

Volivci imajo slabo mnenje tudi o obeh strankah: v kongresne demokrate jih ne zaupa 68, v republikance pa 72 odstotkov, vendar bodo tisti, ki so odločeni, da bodo šli na novembrske volitve, raje volili republikance. Za ohranitev demokratske večine se jih zavzema 43 odstotkov, 56 odstotkov pa jih želi, da večino v kongresu prevzamejo republikanci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.