Svet
487 ogledov

Peklenski udarci vročine

Vročina, poletje Profimedia
Vročinski val, ki terja življenja.

Vročinski val, ki je v teh dneh zajel večji del Maroka, je v 24 urah na širšem območju celinskega mesta Beni Melal terjal najmanj 21 smrtnih žrtev, je danes sporočilo maroško ministrstvo za zdravje. Temperature so se ponekod povzpele tudi do 48 stopinj Celzija, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Smrti preminulih v mestu Beni Melal so večinoma povezane s kroničnimi boleznimi in starostjo. Visoke temperature so pripomogle k bistvenemu poslabšanju njihovega zdravstvenega stanja," je v izjavi za javnost zapisalo ministrstvo za zdravje.

Vročinski valovi v Maroku niso redkost. Država se že šesto leto zapored spopada z ekstremno sušo. Poleg tega so maroški meteorologi razglasili, da je bil letošnji januar najbolj vroč od leta 1940. V prvem mesecu letošnjega leta so ponekod v Maroku namreč izmerili tudi do 37 stopinj Celzija.

Zaradi visokih temperatur in dolgo trajajoče suše so posledično majhne tudi zaloge vode, potrebne za kmetijstvo.

Najvišjo temperaturo so v Maroku sicer izmerili lani avgusta, ko je bilo v mestu Agadir ob Atlantskem oceanu na jugu države 50,4 stopinje Celzija, navaja AFP.

Vročina, kopalke, plaža Slovenija Vreme: Najprej vročina, na vidiku že hladna fronta z močnejšimi nevihtami Vreme: Sonce in oblaki Vreme Slovenija Srednjeročna napoved: Spet tudi do 35 stopinj

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:27 26.julij 2024.

    Zanimivo da nič ne sprejajo,kot da hočejo tako vročino