Svet
15654 ogledov

Policist pijan s službenim orožjem ubil 21-letnico

Zloraba otrok Shutterstock
Dejanje je policist priznal.

Zagovornik osiješkega policista Marka Smažila, osumljenega umora 21-letne Mihaele Berak septembra lani, je danes sporočil, da je obtoženi priznal krivdo, vendar ne za kaznivo dejanje iz obtožnice, temveč za povzročitev smrti iz malomarnosti. 

Na okrožnem sodišču v Osijeku se je namreč danes začelo sojenje Smažilu, a so na zahtevo tožilstva iz postopka javnost izključili.

Obtožnica policistu Smažilu očita, da je 20. septembra lani okoli 22. ure v svojem stanovanju v Osijeku z namenom, da bi ubil 21-letno žrtev, s katero je bil v razmerju, streljal v Mihaelo Berak. S službeno pištolo HS-9 ji je zadal strelno rano v predelu glave in vratu z raztrganino glavne vratne arterije, zaradi česar je umrla na kraju kaznivega dejanja.

Čeprav je policija svojega uradnika sprva ovadila zaradi hudega kaznivega dejanja zoper splošno varnost in ogrožanja življenja in premoženja zaradi suma, da je malomarno ravnal s službenim orožjem, je županijsko državno tožilstvo v Osijeku po zaslišanju osumljenca zadevo prekvalificiralo v kaznivo dejanje umora in predlagalo preiskovalni pripor .

Bil je pod vplivom alkohola

Obtoženi Smažil je med zaslišanjem na policiji in državnem tožilstvu zanikal storitev kaznivega dejanja in zatrdil, da Mihaele Berak ni imel namena usmrtiti, ampak da je do streljanja in izstrelitve naboja prišlo pri njegovem neprevidnem rokovanju s pištolo. Tožilstvo je tak zagovor obdolženca ocenilo kot nelogičen, neprepričljiv in v nasprotju z drugimi zbranimi dokazi ter ga osumilo in obtožilo umora.

Tožilstvo meni, da je obtoženi Smažil med umorom kljub temu, da je bil pod vplivom 0,65 promila alkohola še vedno sposoben računati in se je tako zavedal protipravnosti storjenega ter da je ravnal z neposrednim namenom ubijanje žrtve.

Smažilov zagovornik Dražen Srb je po naroku povedal, da so danes zaslišali štiri priče, tožilstvo pa je predlagalo zaslišanje dodatnih prič za naslednja zaslišanja septembra. Srb je dodal, da bo Smažil svoj zagovor podal ob koncu dokaznega postopka.

nagrobne sveče Magazin Nemčija v šoku: Ubila ljubljenca nemške družabne smetane Kaiserslautern Tragično Svet Postaja v Nemčiji: Otipaval jo je, zato mu je zarila nož v srce

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.