Svet
15 ogledov

Policisti so ga ustrelili v čelo

Tolouse
1/5
You tube/France2
Mohamed Merah je po več kot 30-urnem upiranju predaji umrl zaradi policijskega strela v glavo pred svojim stanovanjem v Toulouseu. Našli posnetke umorov.

Neposredno pred smrtjo je streljal na policijo in skočil skozi okno svojega stanovanja. Že včeraj je priznal sedem umorov v treh napadih, vse je snemal, policija pa je te posnetke že našla.

Mohammed Merah se je že ponoči zatekel v kopalnico, na sebi je imel neprebojni jopič. Policija še ugotavlja, ali je deloval sam ali je imel še kakšnega sostorilca.

Sarkozy: simpatizerji terorizma bodo kaznovani

"Francija bo ščitila svoje vrednote in ljudje, ki se bodo hodili v tujino indokritinirati terorističnim organizacijam bodo kaznovani," je povedal francoski predsednik Nicolas Sarkozy. Napovedal je, da bo vlada kaznovala vsakega, ki bo kazal simpatije do terorizma.

Smrt Mohameda Meraha je bila po njegovem potrebna, saj da je doslej že umrlo preveč ljudi. Napovedal je tudi boj proti indoktrinaciji s strani terorističnih organizacij v francoskih zaporih.

Pred judovsko šolo ubil štiri, pred tem tri vojake

Ponoči je bilo iz stanovanja slišati nekaj strelov, v okolici stavbe pa je odjeknilo nekaj eksplozij, s katerimi so želeli prestrašiti 23-letnika.

Policija se je od srede zjutraj pogajala z Merahom, ki naj bi bil močno oborožen in naj bi bil povezan z mednarodno teroristično mrežo Al Kaida, vendar ga niso prepričali v predajo. Odgovornost za napade je priznal, a izrazil obžalovanje, da ni bilo žrtev še več.

Policija je ponoči zato izklopila električno in plinsko napeljavo v poslopju, kamor se je Merah zatekel. Na območju je izklopila ulično razsvetljavo. Okoli poslopja pa je odjeknilo tudi več eksplozij, s katerimi ga želijo prisiliti v vdajo.

Po zadnjih podatkih 23-letni Merah je v ponedeljek pred judovsko šolo na jugu Francije ubil štiri ljudi, prejšnji teden pa je v dveh napadih ubil tri vojake. Vedno je streljal s skuterja.

Komentarjev 6
  • privat 21:10 24.marec 2012.

    ne pismeni d....kaj je strel v glavo samomor?? Res si ne pismen debil...

  • golob.bob 23:00 22.marec 2012.

    en trenerkar manj :)

  • d 15:38 22.marec 2012.

    a si ti nepismen ? A nisi prebral, da se je sam ubil ? Norvežan se je pa predal. Bimbo.