Svet
417 ogledov

Bidnu zadnje tedne ni lahko, zdaj pa še ta udarec

predvolilno soočenje biden trump zda Epa
Bela hiša je potrdila, da je bil predsednik ZDA Joe Biden pozitiven na testu za covid-19.

Njegov zdravnik Kevin O'Connor je sporočil, da ima predsednik le blage simptome. Biden je malo pred tem v pogovoru za medij BET dejal, da bi odstopil od predsedniške kandidature, če bi zdravniki potrdili, da je resno zbolel.

81-letni Biden je po pozitivnem testu prekinil predvolilno pot v Las Vegasu in se je na mediju X zahvalil vsem, ki mu želijo dobro. Dodal je, da bo sedaj nekaj časa v izolaciji na svojem domu v državi Delaware, vendar bo še naprej opravljalo svoje delo. Zagotovil je, da se počuti dobro.

Biden se je v Las Vegasu udeležil predvolilnega dogodka in dal intervju za BET, odpovedal pa je govor pred člani sindikata delavcev latinskoameriškega izvora, ki bodo ključni za njegove volilne obete v Nevadi.

O'Connor je zagotovil, da so Bidnovi simptomi blagi, saj le malce kašlja in se mu cedi iz nosa. Tiskovna predstavnica Bele hiše Karine Jean-Pierre je novinarjem povedala, da je bil Biden cepljen in jemlje zdravilo paxlovid.

Zavrača pozive k odstopu

Biden po slabem nastopu na televizijskem soočenju z republikanskim predsedniškim kandidatom Donaldom Trumpom zavrača pozive naj odstopi od kampanje in to prepusti nekomu drugemu.

V sredo ga je k temu pozval vplivni demokratski kongresnik iz Kalifornije Adam Schiff, kasneje pa je televizija ABC poročala, da je tudi vodja senatne večine Chuck Schumer menil, da bi bilo bolje, če bi se Biden umaknil. Senatorjev tiskovni predstavnik je kasneje sicer to zanikal.

V sredo objavljena anketa tiskovne agencije AP kaže, da sedaj že kar dve tretjini demokratov v ZDA menijo, da bi bilo bolje, če bi Biden odnehal od kampanje za ponovno izvolitev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Ogledalce 08:18 18.julij 2024.

    Trump bo izgubil zaradi svojihstališč v zvezi z UA, RUS in Tajvanom. Tudi če bo napsortni kandidat fikus.

  • Avatar Garancija
    Garancija 07:51 18.julij 2024.

    Burleska se nadaljuje

  • Avatar Leon
    Leon 07:50 18.julij 2024.

    To je bil plan B !