Svet
15 ogledov

Razstrelili bankomat, odnesli denar

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
V noči na sredo so neznani storilci blizu Poreča razstrelili bankomat. Eksploziv so verjetno aktivirali na daljavo. Pred 10 dnevi so na enak način razstrelili tudi bankomat v bližini Tinjana.

Po poročanju 24sata so za zdaj še neznani storilci v noči na sredo v središču Svetega Lovreča blizu Poreča razstrelili bankomat Istrske kreditne banke Umag. Eksplozija je bila tako silovita, da je delce bankomata odneslo tudi do 50 metrov stran.

V stavbi, kjer se je nahajal bankomat, imata svoje prostore tudi pošta in občinski urad.

Valter Opašič z istrske policije domneva, da so roparji verjetno v bankomat izvrtali luknjo, v katero so nato vbrizgali eksplozivno zmes in jo kasneje daljinsko aktivirali. Škodo še ugotavljajo, po neuradnih podatkih pa naj bi nepridipravi odnesli nekaj 10 tisoč kun.

Dobra organizacija
Domnevajo, da je šlo za dobro obveščene in organizirane roparje, saj je bil bankomat le dan prej napolnjen.

Že drugi bankomat
Pred 10 dnevi so roparji v 10 kilometrov oddaljenem Tinjanu prav tako razstrelili bankomat banke Erste, iz katerega naj bi odnesli več kot sto tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.