Svet
14 ogledov

Šarić beži preko Švice?

Darko %C5%A0ari%C4%87 Žurnal24 main
Darko Šarić, srbski narkokralj, naj bi iz Črne gore pobegnil v Švico, od koder naj bi odpotoval v Južno Ameriko. Šarić je na begu več kot eno leto.

Z Darkom Šarićem naj bi sodelovala tudi slovenska narkomreža pod vodstvom Dragana Tosića, ki so ga prijeli v okviru akcije Balkanski bojevnik. Šarića srbsko tožilstvo za organizirani kriminal išče zaradi tihotapljenja 2,1 tone kokaina. Iz Črne gore, kjer se je skrival zadnje leto, naj bi tako zdaj prebegnil v Švico, poroča srbski Press. Švica naj bi bila izhodišče za prebeg v Južno Ameriko.

Pred izdajo tiralice v primeru Balkanski bojevnik je bil Šarić v Franciji. Srbska policija domneva, da je prejel opozorilo iz Srbije, da mu grozi prijetje, zato je pobegnil iz Francije v Črno goro, kjer je ostal skoraj osem mesecev. V tem času naj bi poskrbel za celovito spremembo zunanjega videza in si priskrbel nove dokumente.

Še ena obtožnica
Potekala naj bi tudi preiskava proti poslovnežu R. R., ki živi v Ameriki in za katerega se sumi, da je vodja operacije in glavna povezava s tistimi, ki so sodelovali s Šarićem. Preiskava, ki naj bi bila v zadnji fazi, naj bi pokazala, da je Šarić iz Brazilije pretihotapil 1,1 tone kokaina.

Srbsko tožilstvo je aprila 2010 vložilo obtožnico zoper Darka Šarića in 19 ljudi zaradi tihotapljenja dveh ton kokaina iz Južne Amerike in tihotapljenja 235 kilogramov kokaina v Italijo. Sojenje se je začelo konec septembra. Dvojica obtoženih se je odločila pričati proti svojim kolegom in tako dobila status prič. Šariću sodijo tudi zaradi pranja denarja, šlo naj bi za 20 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.