Svet
19 ogledov

Sirski podpredsednik naj bi skušal prebegniti

Sirski podpredsednik Faruk al Šara Žurnal24 main
Govorice o prebegu podpredsednika al Šare so se pojavile pred dvema dnevoma, medtem pa so režimske sile v noči na soboto znova silovito bombardirale več četrti v največjem sirskem mestu Alep.

V Siriji so se pojavile govorice, da je režim sirskega predsednika Bašarja al Asada skušal zapustiti tudi podpredsednik Faruk al Šara. Podpredsednikov bratranec je pred dnevi objavil, da je al Asadov namestnik skušal prebegniti v sosednjo Jordanijo, a je državna televizija že poročala, da "Faruk al Šara nikoli niti za trenutek ni pomislil, da bi zapustil državo".

Če bi al Šara res zapustil Sirijo, bi bil to nov hud udarec za al Asadov režim, potem ko sta ga zapustila premier Rijad Hidžab in general Manaf Tlas, Asadov bližnji prijatelj.

73-letni al Šara sicer velja za eno najmočnejših oseb med sunitskimi alaviti, ki so glavni podporniki al Asadovega režima. Na visokih položajih v režimu je že skoraj 30 let. Podpredsednik je od leta 2006, prej - še v času vladavine al Asadovega očeta Hafeza - pa je bil več kot 20 let zunanji minister.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.