Svet
12 ogledov

Štiriletnik "dovolj star, da pazi nase"

decek Shutterstock
Mati je 4-letnega in 14-mesečnega sina pustila sama doma, ker naj bi znala paziti sama zase.

Zaskrbljeni sosed je obvestil policijo, da se v sosednjem stanovanju dogaja nekaj čudnega. Ob vstopu v stanovanje je policiste zadel močan smrad. Čakalo jih je še prebijanje čez kupe smeti, polulane plenice in krvave odeje. V košari na tleh so zagledali majhnega otroka, ki je bil z zaveso pokrit čez obraz. Sprva so mislili, da je mrtev, a se je izkazalo, da temu ni tako.

Ko so v sobi polni smeti in fekalij našli še njegovega 4-letnega bratca, jim je ta povedal: "Mamica je rekla, da sem dovolj star, da pazim nase." Deček je policistom še zaupal, da se je s smetmi igral in da se bo mama vrnila zjutraj.

22-letna mati obeh dečkov je v tem času bila v stanovanju partnerja, do katerega je od njenega stanovanja pet minut vožnje. Ko so jo aretirali, je priznala, da je njeno stanovanje, milo rečeno, v razsulu.

To pa ni bilo prvič, da so jo obravnavali, ker je otroke pustila same doma. Socialna služba je bila o takšnem početju obveščena že dvakrat. Sodišče jo je kaznovalo zgolj s šestimi meseci pogojne kazni. Dečka pa sta vse od dneva, ko so ju policisti našli sama v stanovanju, pri dedku in babici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.