Svet
210 ogledov

Sydney z ognjemetom že vstopil v novo leto

Silvestrovanje v  Sydneyu EPA
Avstralska prestolnica je z ogromnim ognjemetom že vstopila v novo leto. Prvi so 2016 sicer dočakali prebivalci Samoe.

Avstralska metropola Sydney je ob 14. uri po srednjeevropskem času z ogromnim ognjemetom, ki si ga je ogledalo več kot milijon ljudi, vstopila v novo leto. Nočno nebo nad mestom je opolnoči po tamkajšnjem času razsvetlilo na tisoče raket, znameniti sydneyjski pristaniški most pa se je spremenil v večbarvni slap.

 

Spektakel je trajal 20 minut

Mesto je za ognjemet plačalo okoli 4,7 milijona evrov, zaradi njega pa so nekateri obiskovalci, ki so si želeli zagotoviti najboljše gledišče, v pristanišču v Sydneyju kampirali že od torka.

Silvestrovanje v  Sydneyu | Avtor: EPA EPA

Gre za doslej največji in najrazkošnejši ognjemet v Sydneyu, ki so si ga prek televizijskega prenosa ogledali tudi milijoni po vsem svetu. Sydneyjski župan Clover Moore je pred spektaklom napovedal, da bo šlo v zrak 2400 raket, vse skupaj pa naj bi izstrelili sedem ton pirotehničnih sredstev.

Poostreni varnostni ukrepi

V Sydneyju sicer vladajo poostreni varnostni ukrepi, ni pa bilo kakih posebnih svaril pred terorizmom.

Silvestrovanje v  Sydneyu | Avtor: EPA EPA

Že pred Sydneyjem so bile množice priča tudi zanimivemu ognjemetu in laserskemu šovu v novozelandskem Aucklandu, kjer so v novo leto stopili ob 12. uri po srednjeevropskem času.

Prvi v 2016 vstopili na Samoi

Kot prvi so v leto 2016 stopili prebivalci Samoe in nekaterih drugih tihomorskih otokov. Tam se je novo leto začelo ob 11. uri po srednjeevropskem času.

Silvestrovanje v  Sydneyu | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.