Svet
17228 ogledov

Tako cinično se je na poskus atentata na Trumpa odzvala Rusija

Putin Epa
Moskva je danes pozvala ZDA, naj proučijo svojo politiko spodbujanja sovraštva, medtem ko je poskus atentata na predsedniškega kandidata republikancev Donalda Trumpa izkoristila za obsodbo podpore Ukrajini.

Kot so dodali, bi ZDA sredstva, ki jih dajejo Ukrajini, mogoče morale nameniti financiranju policije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova se je danes posredno odzvala na sobotni poskus atentata na Trumpa. Bila je namreč kritična do tistih v ZDA, ki glasujejo za dobavo orožja Kijevu, in dodala, da bi bilo morda bolje, če bi se ta sredstva namenilo financiranju policije in drugih organov, ki skrbijo za red v ZDA.

Zaharova je dodala, da "ko so izčrpani drugi načini, kako se znebiti težavnega predsednika, pride na vrsto stari dobri Lee Harvey Oswald", pri čemer je imela v mislih atentat na predsednika Johna F. Kennedyja leta 1963, poroča AFP.

Kennedyjev umor je bil vir številnih teorij zarote, med drugim tudi teze, da je bila njegova smrt naročena iz državnega aparata ZDA. Preiskava je sicer sklenila, da je Lee Harvey Oswald, nekdanji marinec, ki je živel v Sovjetski zvezi, deloval sam.

Morebitna zmaga Trumpa na novembrskih predsedniških volitvah bi verjetno pod vprašaj postavila ameriško podporo Kijevu. Republikanec je namreč namignil, da bi v primeru zmage hitro končal konflikt. Ruski predsednik Vladimir Putin je v preteklosti že dejal, da Trumpove izjave glede končanja vojne jemlje resno.

Komentarjev 35
  • Kmodri_ 22:07 15.julij 2024.

    Dump se znajde na sodni obdukciji. Patolog prežaga lobanjo. Išče možgane, a jih ni. Najde le kroglo. Pri en zavzdihne, le kako je vodil državo!

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 19:46 14.julij 2024.

    Evo jih,zbor retardiranih idiotv alias MS,dddd,cmizdri,jernejIQ65!!!

  • Kmodri_ 19:35 14.julij 2024.

    Putler dobro ve, da krogla zanj že izdelana! Samo vprašanje časa je...