Svet
892 ogledov

Test, ki je razkril neverjetno presenečenje

Gladina morja Profimedia
Morski psi pozitivni na kokain.

Znanstveniki so testirali morske pse v morju ob obali Brazilije in ugotovili, da so pozitivni na kokain. Raziskovalci že dolgo domnevajo, da bi lahko na morsko življenje vplivale droge, ki jih tihotapci odvržejo v vodo. V vodah okoli Floride, Južne in Srednje Amerike so našli na tone kokaina.

Študija fundacije Oswaldo Cruz v Braziliji je odkrila dokaze, da morske pse dejansko prizadenejo droge, ki onesnažujejo ocean.

Znanstveniki so testirali 13 brazilskih ostronosih morskih psov (Rhizoprionodon lalandii); ta vrsta vse življenje preživi v obalnih vodah in je zato najverjetneje izpostavljena onesnaženju.

Vseh 13 morskih psov je bilo pozitivnih na drogo, pri čemer so bile koncentracije kar 100-krat višje od prejšnjih poročil za druga vodna bitja, so ugotovili znanstveniki.

V študiji vendarle izpostavljajo, da je področje raziskav "zelo omejeno" in da vpliv kokaina na vodno življenje ni popolnoma znan.

Maldivi Nora cena Popotnik "Za en mesec na Maldive? Ooo, vi pa imate!"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.