Magazin > Bizarno
3007 ogledov

Video, ki je razburil: "Hrvaške obale si Hrvati ne moremo privoščiti"

Hrvaška obala Profimedia
Mladi hrvaški mehanik Bruno se je odločil odgovoriti Britancu, ki ne razume, zakaj želijo Hrvati zapustiti svojo državo in delati v Nemčiji.

"Ko Hrvati rečejo, da želijo zapustiti Hrvaško in živeti v Nemčiji, Veliki Britaniji ali ZDA, se mi zdi, da so nori – poglejte tole. Jaz sem v Sukošanu, to je moja najljubša plaža, ker ima glasbo, restavracije in mesta za druženje," je dejal Britanec, ki se je preselil na Hrvaško in zdaj s plaže vodi profil Life in Croatia.

Na njegovo objavo mu je na Tik Toku odgovoril mladi mehanik Bruno. "Hej, star sem 32 let in imam svoje podjetje. Ne morem na morje. Večina mojih prijateljev se je odselila, tudi brat, drugi se bodo kmalu. Punca načrtuje selitev v tujino, jaz pa sem o tem pogosto razmišljal, a sem ostal in odprl delavnico. Od januarja 2023 nisem bil na dopustu," je razkril v videu, na katerem dela v svoji avtomehanični delavnici.

"Za mano je moj stari avto, ki ga že leto in pol poskušam popraviti, ker si boljšega ne morem privoščiti, tega pa nimam časa popraviti. Vozim peugeo 206, letnik 1998, ki sploh ni moj. Da pridem do Sukošana, kjer si zdaj, potrebujem vsaj 100 evrov za cestnino in gorivo. Povprečna najemnina v Zagrebu, kjer živim, je 600 evrov, povprečna plača pa 1000 evrov. V obmorskih mestih je nemogoče najti stanovanje, ker te na začetku sezone izselijo in ga spremenijo v stanovanje za najem. Hrvati si ne morejo privoščiti Hrvaške," je sklenil in pokazal sredinec.

@nikadnepopijemcaj I did hit myself at the end. @Life In Croatia #colonialism #croatia #balkan #imigration #tireshop #mechanic #carguy #vacation #expat #expatlife #digitalnomad ♬ original sound - Bruno

Komentarjev 2
  • Plavi-mil 13:03 18.julij 2024.

    Gre jim bolje kot nam, pa še niso zadovoljni, kaj naj pa porečemo mi Slovenci in Slovenke, kateri imamo pod to ptičjo vlado najnižje plače in penzije v primerjavi z drugimi.

  • Ender3 12:46 18.julij 2024.

    Hrvati so jamrači. Vsi bi radi, da bi za njih delal nekdo drug..

Sorodne novice