Svet
444 ogledov

Tik preden bi jih po 11 mesecih rešili, so jih ubili

Gaza Izrael
1/2
Profimedia
Izraelska vojska je v soboto v tunelu na območju Gaze našla posmrtne ostanke šestih talcev.

Po današnjih navedbah izraelskih oblasti so jih zajeli med vdorom palestinskih borcev v Izrael 7. oktobra lani, za njihovo smrt pa so obtožili palestinsko islamistično gibanje Hamas. Ubili naj bi jih malo pred prihodom izraelskih vojakov.

Trupla šesterice so v soboto našli v tunelu v Rafi na skrajnem jugu Gaze. Nato so jih prepeljali v Izrael, kjer so jih identificirali, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Gre za štiri moške in dve ženski, med njimi sta tudi dvojna državljana Izraela in Rusije oz. ZDA. Smrt ameriško-izraelskega moškega je potrdil tudi ameriški predsednik Joe Biden.

Tiskovni predstavnik izraelske vojske je danes povedal, da uvodna preiskava kažejo na to, da so jih pripadniki Hamasa ubili malo pred prihodom izraelskih vojakov.

Ravno v soboto je sicer potekal nov množični shod v Tel Avivu, na katerem so nasprotniki izraelske vlade Benjamina Netanjahuja zahtevali sklenitev premirja v Gazi in izmenjavo ujetnikov.

Izrael ocenjuje, da je od skupno 251 zajetih talcev v razdejani palestinski enklavi še 97. Od tega naj bi jih bilo 33 mrtvih.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 4
  • Friderik1950 11:47 01.september 2024.

    Izraelci pač temeljito pospravljajo po svoji državi. Glede na poulične in podzemne boje, ki so,glede na to, da je Gaza obkoljena nepotrebni, je bilo jasno, da so talce že zdavnaj vsaj s svinčnikom prečrtali, tiste, ki jih bodo našli, pa ...prikaži več uporabili za opravičilo nadaljnih bojev. Sicer pa sem že povedal, da gre za pravo vojno, katere palestinska stran je po oceni štiritisoč borcev hamasa, primerljiva s Slovensko vojsko, če računamo, da je bataljon približno tristo do štiristo vojakov.

  • bobubob 11:32 01.september 2024.

    Dokler se bodo biki zaganjali v cunjo namesto v tistega, ki jo drži, bikoborbe bodo. Ko bodo matadorji redno nasajeni, bo predstav nemudoma konec. In vsa ta industrija pobijanja z vsemi ostalimi pripadajočimi pikadorosi bo morala pričeti delati kaj bolj ...prikaži večolj koristnega kot pa vzburjati živalske nagone v psihičih, ki hodijo tja zdravit svoje skrite bolečine. Enako je s plebsom, ki se pusti pobijat norcem, ki drugega kot živet na tujih plečih - ne znajo ali pa niti nočejo. Ščuvaj in parazitiraj!

  • Avatar Andrej42
    Andrej42 11:06 01.september 2024.

    To, da so Izraelci v zaporu posilili palestinskega zapornika, mu z ostrim predmetom uničili črevo in, kar je najhujše, večina Izraelcev podpira tako početje. Če sem Palestinec, naredim enako vsakemu Izraelcu, ki ga dobim v roke. Barabe Izraelske so OKUPATORJI, ...prikaži več MORILCI, POSLIJEVALCI.. ampak jih podpira ZDA in EU, in zato to delajo brez posledic.