Svet
55 ogledov

“To je edini človek na svetu, ki lahko konča vojno v Siriji”

Sirija EPA
Britanski zunanji minister Philip Hammond je prepričan, da lahko ruski predsednik Vladimir Putin samo z enim telefonskim pogovorom konča vojno v Siriji. V tej državi medtem preštevajo žrtve zračnega napada na bolnišnico.

V domnevnem ruskem zračnem napadu je bila danes v Siriji uničena bolnišnica, ki jo upravlja nevladna organizacija Zdravniki brez meja (MSF). Po podatkih Sirskega observatorija za človekove pravice je v napadu umrlo devet ljudi, med njimi tudi otrok, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Napad naj bi izvedlo rusko vojaško letalo, po podatkih observatorija pa naj bi bilo poleg devetih žrtev tudi mnogo ranjenih. "Uničenje bolnišnice pomeni, da okoli 40.000 okoliških prebivalcev nima dostopa do zdravstvene oskrbe in to na vojnem območju," je pri tem poudaril vodja MSF v Siriji Massimiliano Rebaudengo.

Ruska letala so začela z zračnimi napadi na Sirijo 30. septembra lani kot pomoč silam predsednika Bašarja al Asada.

Vojno lahko konča samo Putin

Medtem je britanski zunanji minister Philip Hammond izrazil prepričanje, da vojno v Siriji lahko konča le en človek na tem svetu, to je ruski predsednik Vladimir Putin. Potem ko je Rusijo pozval, naj prenehajo z zračnimi napadi na sirsko opozicijo, je Hammond svoje prepričanje poudaril britanskim medijem.

Hammond je izpostavil še, da se politična situacija v zadnjem letu v Siriji ni spremenila. “Ali bo Bashar al Assad predsednik Sirije še naprej ali bo odstopil je pomembno tudi zaradi pripravljenosti Rusov, da izkoristijo svojo pozicijo v tem primeru. To je bila tudi pred letom dni aktualna politična situacija.” 

Komentarjev 11
  • devote 09:03 16.februar 2016.

    Evropski pudlji se spet oglašajo... Vedno na voljo svojemu gospodarju onkraj luže, ko je treba delati zgago. Kdaj se boste zdaj pobrali iz Evrope.? Čakamo. Manever izsiljevanja ni uspel?. Angležeki bi samo subvencije iz EU, se pravi samo meso, kosti ...prikaži več bi pa drugim puščali. Poznamo vas iz zgodovine... luzerji.

  • Žurnalček 08:59 16.februar 2016.

    Putine ko boga te prosimo , deri vse po vrsti , vkljući pa tudi v to deranje končno tudi mal Turke , da bodo pršli k seb , ker očitno tudi oni mislijo , da je Alah najveći! E pa ...prikaži več za mene je Putin najveći! Kacin naj pa še naprej zastopa protisovjetsko raspoloženje SLO elite , sam ko bo narodu dopisdilo , bo Kacin prvi , ki jih bo fasal , NATO bo ba frapiran , kako jih je ta kljukec lagal ! Slovenski narod je v tej zavrzlami za Ruse in tega naj se SLO politiki končno zavedo in jastrebom v NATU , to tudi sporoćijo ! ODPOKLIČITE in ZAMENJAJTE Kacina !

  • Žurnalček 08:52 16.februar 2016.

    Ravno tako tale Britanski cepec ve , da tudi Obama lahko konča vojno z enim tel. klicem. Britanci kot Britanci ljigava drhal !