Svet
91996 ogledov

Tragično slovo Slovenca na Hrvaškem. Nesreča vodnega skuterja

Vodni skuter Dusko Marusic/PIXSELL
Do nesreče je prišlo pri otoku Pagu.

Včeraj okoli 18. ure je na območju Kolana na Pagu, na razdalji približno 500 metrov od plaže Sv. Duh, prišlo do trčnja gumijastega gliserja in vodnega skuterja. V nesreči sta bila poškodovana dva Slovenca, ki so jima zdravniško pomoč nudili že na obali takoj po dogodku, nato pa so ju z reševalnim vozilom prepeljali v splošno bolnišnico Zadar.

Voznik vodnega skuterja, 46-letni Slovenec, je kljub trudu zdravstvenega osebja ponoči v bolnišnici umrl. Pri drugem Slovencu, 36-letnem moškem, so ugotovili hudo telesno poškodbo in so ga pridržali na zdravljenju.

Policija je o dogodku obvestila pristojno luško kapetanijo in pristojno državno odvetništvo v Zadru.

Policisti so na obeh plovilih opravili ogled, v policijske prostore so nato privedli moškega, ki je v fazi kriminalistične preiskave zaradi kaznivega dejanja ogrožanja posebnih vrst prometa.

*Fotografija je simbolična

Hrvaške avtoceste Na pot? Svet Hrvaška dviguje cestnine. To so podrobnosti Hrvaška policija Dva incidenta Svet Pijani Slovenec pri Biogradu mimoidočim kazal spolovilo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • jakec1575 00:59 30.junij 2024.

    pietea do umrlih a vendar, kako se na sirnem morju 500m od obale zgodi toliko nesrec s slovenci? smo agresivni? ego? ali je koga srcni napad sredi voznje? sam vozim voln in ce kolikor toliko upostevas pomorska pravila je kolizija nemogoca.

  • nostradamus 19:05 29.junij 2024.

    Ender3 lahko te je sram a ti nimas sramu ko smetis s svojimi komentarji vprasaj se malo ali si prestopil mejo dopustnega umrli je nekomu oce,moz,otrok .......in pri izgubi nekoga bliznjega,ki bo morda celo prebral tvoj komentar mah skoda besed

  • munja 17:50 29.junij 2024.

    Endrek3 nima možganov, zato škoda komentarjev. Kreten na 100 kubikov!!!