Svet
1346 ogledov

Triletnega otroka pustil v vročem avtu, sam odšel v javno hišo

Otrok v avtu Profimedia
Oče se je zabaval s prostitutko, medtem ko je triletni otrok ostal zaprt v razgretem avtomobilu.

Kljub številnim opozorilom se še vedno prevečkrat zgodi, da poleti v obdobju visokih temperatur v avtomobilih ostanejo zaprti otroci ali hišni ljubljenčki. Tokrat o takšnem primeru poročajo iz Nemčije. 

Očividec je okoli 21. ure poklical policijo v Hagnu v nemški zvezni deželi Severno Porenje – Vestfalija in jih obvestil, da je v parkiranem avtomobilu zaprt otrok. Otrok je bil privezan v otroškem sedežu in se je vidno potil. Okna so bila odprta približno centimeter, kar pa ni bilo dovolj, da bi v avtomobil prišel svež zrak. 

Policija je po dogodku povedala, da je otrok na željo priče z notranje strani odprl vrata avtomobila, piše Fenix magazin. Otroku so takoj ponudili vodo. Na kraj so prišli reševalci. Otrok je kazal prve znake dehidracije in imel povišano telesno temperaturo. 

Otrok v avtu | Avtor: Profimedia Profimedia

Okoli 21.40 se je do avtomobila vrnil otrokov oče. Rekel je, da je bil pri prijatelju, od katerega si je želel izposoditi denar. Sin pa naj bi medtem spal v avtomobilu. 

Njegova zgodba se je kmalu sesula v prah. Policija je namreč ugotovila, da je moški avtomobil parkiral nekaj po osmi uri in se odpravil v javno hišo. V tem času je bilo zunaj 26 °C. 

Dečka so pregledali v bolnišnici. O dogodku je bila obveščena otrokova mati. Policijski postopek zoper očeta še poteka, obveščen pa je bil tudi pristojni socialni urad.  

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 1
  • Ender3 09:24 14.avgust 2024.

    Bo danes aktivizem na prazličnem odmoru ? Ali pa je tudi za njih še prezgodaj..?