Svet
2429 ogledov

Trump Merklovi zabrusil, da je neumna

donald trump Epa
Pogovori ameriškega predsednika Donalda Trumpa s tujimi voditelji skrbijo njegove svetovalce.

Nepripravljen na resne teme, sovražno nastrojen do zaveznikov in popustljiv do tistih, s katerimi ne bi smel biti - s takšnimi besedami so televizijski mreži CNN dobro obveščeni viri iz Bele hiše opisali pogovore ameriškega predsednika s tujimi voditelji. Iz njegovih pogovorov je razvidno, da je velikokrat postavljal svoje lastne interese pred interese države.

Posebej so zaskrbljeni glede pogovorov z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, še posebej v luči nedavno objavljenih informacij o ruskem plačevanju talibanov za napade na ameriške sile v Afganistanu s strani Rusije. Največkrat se je Trump pogovarjal s turškim predsednikom Erdoganom. Pred voditeljema Savdske Arabije in Severne Koreje naj bi se bahal s svojim bogastvom. 

Donald Trump Covid-19 Svet Okužba pri Trumpovih

Zaskrbljujoč je tudi odnos, ki ga ima do ameriških zaveznic. Še posebej ponižujoč, skorajda sadističen, naj bi bil v odnosu do ženskih voditeljic. Britanski premierki Theresi May naj bi dejal, da je šibka in da jim manjka poguma. Napadel naj bi jo, da je brez hrbtenice. Nemški kanclerki Angeli Merkel naj bi rekel, da je neumna in da je le igračka v rokah Rusov. Ker so bili klici "tako nenavadni", so tudi v Nemčiji sprejeli posebne ukrepe, da vsebina ne bi prišla v javnost. 

Agresiven in sovražen naj bi bil tudi v pogovorih s francoskim predsednikom Macronom, kanadskim premierjem Trudeaujem in avstralskim premierjem Morrisonom. 

CNN se sklicuje na več mesecev trajajoče pogovore z viri iz Bele hiše. Pogovarjali naj bi se z večimi svetovalci, ki so z njimi govorili pod pogojem anonimnosti. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.