Svet
2720 ogledov

Trump s prstom pokazal na krivca za zlom na borzah

Donald Trump Epa
Trump je za zlom svetovnega borznega trga okrivil Kamalo Harris.

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump je za zlom na borzah po svetu okrivil kar podpredsednico Kamalo Harris. V vrsti objav na svojem družbenem omrežju je za upad okrivil Harrisovo in demokrate ter dejal, da delničarji zavračajo njeno kandidaturo. "Volivci imajo izbiro," je zapisal, "Trumpovo blaginjo ali Kamalino zlom in veliko depresijo leta 2024."

Ankete kažejo, da volivci glede gospodarskih vprašanj zaupajo nekdanjemu predsedniku bolj kot demokratom, čeprav borzni indeksi ostajajo precej nad ravnjo, na kateri so bili, ko je Trump zapustil Belo hišo.

A če nedavni slabi gospodarski podatki predstavljajo trend za naslednje tri mesece, bi to lahko Trumpu prineslo močno volilno prednost, špekulirajo analitiki. Demokrati bodo po mnenju poznavalcev najbrž hitro opozorili na gospodarske pretrese, ki so se zgodili v zadnjem letu Trumpovega mandata, z naraščajočo brezposelnostjo zaradi covida-19 in padcem delniškega trga.

Ameriški volivci se osredotočajo na prihodnost. A če bo ob bližajočih se novembrskih volitvah opešano gospodarstvo postalo glavna težava, bo Kamala Harris težko preusmerila pozornost volivcev na področja, kot sta splav in okolje, kjer je bolj priljubljena kot nekdanji predsednik.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Antikrist9
    Antikrist9 20:33 05.avgust 2024.

    Hahaha, kakšen idiot!

  • Avatar Leon
    Leon 20:29 05.avgust 2024.

    Trump- DUMB