Svet
6119 ogledov

V Avstriji strmoglavilo letalo

Majhno letalo Profimedias
Verjetno je letalo razpadlo že v zraku.

Pri Brandu v avstrijski zvezni deželi Predarlska je v ponedeljek zjutraj strmoglavilo manjše letalo. 59-letni pilot z italijanskim državljanstvom nesreče ni preživel. Policija je namreč poleg razbitin našla tudi njegove posmrtne ostanke. Po prvih ugotovitvah preiskave je letalo verjetno razpadlo že v zraku.

Letalo je vzletelo pri Genovi v Italiji in je potovalo proti nemškemu mestu Straubing. Podatki avstrijske družbe za nadzor letalskega prometa Austro Control kažejo, da je pilot želel preleteti območje na visoki nadmorski višini, nato pa je letalo nenadoma začelo padati in strmoglavilo, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Natančen vzrok nesreče za zdaj še ni znan. Prvotne ugotovitve preiskave sicer kažejo, da je letalo verjetno razpadlo že v zraku. Razbitine letala, ki so se nahajale na površini več kot 6000 kvadratnih metrov, so večinoma že odstranili.

*Fotografija je simbolična

letalo, krilo Tragično Svet Strmoglavilo letalo z 62 potniki. Preživel ni nihče Strmoglavljenje ruskega letala Nesreča Svet Strmoglavljenje letala je preživelo le sedem ljudi Nesreča letala pri Milanu Tragično Svet Nesreča letala. Več žrtev, med njimi otrok.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.