Svet
19 ogledov

V Čilu bodo odslej nepopustljivi

Vaja ob terorističnem napadu Reuters
Bomba na podzemni železnici ranila 14 oseb.

Po ponedeljkovi eksploziji na postaji podzemne železnice Santigo de Chile, glavnega mesta Čila, poteka intenzivna preiskava. Zaradi posledic eksplozije, v kateri je bilo ranjenih vsaj 14 ljudi, jih je večina še vedno v bolnišnični oskrbi.

Najhuje naj bi bila poškodovana ena od tamkašnjih čistilk, ki naj bi ostala brez prstov na roki. Bomba naj bi bil namreč skrita v smetnjaku v eni od restavracij s hitro prehrano v manjšem trgovinskem centru na postaji Escuel Militar, kjer je prišlo do tega incidenta v času za kosilo, ko se je tam zadrževalo največ obiskovalcev. Izdelana pa naj bi iz gasilnega aparata, polnega smodnika, v smetnjak pa naj bi ga odvrgla dva osumljenca, ki ju policija še išče. Takoj naj bi namreč pobegnila z avtomobilom.

Lokalni gasilci, ki so posredovali pri reševanju ponesrečenih so zato prepričani, da nikakor šlo za nesrečni slučaj.

Tudi predsednica Čila Michelle Bachelet je že napovedala, da bodo po dogodku takoj uvedli posebne policijske ukrepe, saj je bilo po njihovem mnenju nedvomno izvršeno teroristično dejanje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.