Svet
11 ogledov

V Dublinu Romom odvzeli plavolaso deklico

Deklica Maria Grška policija
V Dublinu se v teh dneh odvija podobna zgodba kot v Grčiji. Romski družini so odvzeli plavolaso deklico, za katero niso imeli rojstnega lista.

Neznanec je policijo obvestil, da z romsko družino biva šest- ali sedemletna deklica, ki ni podobna nobenemu od svojih domnevnih sorojencev. Socialni delavci so v ponedeljek na domu omenjene družine opravili razgovor. Med več otroci je bila tudi svetlolasa deklica, za katero sta starša trdila, da je njuna hči, a nista imela rojstnega lista, ki bi njuno zgodbo potrjeval.

Starša sta trdila, da se je otrok rodil v bolnišnici Coombe v Dublinu aprila 2006, kar pa so v bolnišnici zanikali, poroča Sunday World. Po dveh urah sta starša prinesla rojstni list, z nezadovoljivimi podatki, in potni list, v katerem je bila slika dojenčka.

Preiskava še traja, v tem času pa so deklico družini odvzeli. S pomočjo genskih testov bodo potrdili ali ovrgli trditve staršev. Zaenkrat nihče ni bil aretiran. Družina že več let živi na Irskem, a redno potuje nazaj v Romunijo.

Primer močno spominja na situacijo v Grčiji, kjer so oblasti pri romski družini našle svetlolaso deklico, ki ni njihov biološki otrok. Grške oblasti so sprožile mednarodno iskalno akcijo, s katero želijo najti dekličine biološke starše. Po objavi dekličine fotografije so grške oblasti prejele več tisoč klicev z namigi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.