Svet
29 ogledov

V Nemčiji alarmno stanje

Nemčija poplave deževje voda neurje
1/11
Žurnal24 main
Zaradi močnega deževja in viharjev so poplave na Češkem zahtevale dve smrtni žrtvi, v Nemčiji pa so utonile tri osebe. V Görlitzu so poplave porušile jez.

Po podatkih čeških oblasti sta v pokrajini na meji s Poljsko in Nemčijo utonila dva moška. Podrobnosti niso znane. Močne padavine na Češkem naj bi se nadaljevale do nedelje.

V bližini dveh jezov so zaradi naraslih rek evakuirali najmanj tisoč ljudi. Prebivalce krajev Hrastav in Friedland so policija in gasilci rešili s helikopterji z njihovih streh. Evakuirali so tudi otroke, ki so se udeležili treh poletnih taborov.

Poplave pustošijo po Nemčiji in na Češkem: več v galeriji.

Utopili so se v kleti
Z močnim deževjem se soočajo tudi v Nemčiji. V mestu Neukirchen so gasilci našli trupla treh starejših oseb (72, 74 in 63 let- šlo je za zakonca in njunega soseda), ki so utonile zaradi narasle vode v kleti. Po navedbah policije jih je presenetilo nepričakovano hitro naraščanje vode, ko so poskušali rešiti svoje premoženje iz kleti.

Poplave v Nemčiji so tamkajšnjim prebivalcem v spomin priklicale podobno dogajanje leta 2002. Takrat je na Saškem umrlo 21 ljudi, škoda pa je znašala več milijard evrov.

V Görlitzu popustil jez
Medtem ko naj bi bilo na Saškem najhujše tokrat mimo, to nikakor ne drži za Görlitz, mesto tik ob meji s Poljsko. Tam je namreč popustil jez in celo območje je pod vodo. Ljudje bežijo iz domov, voda pa nezadržno poplavlja njihove domove.

Obilica vode je mesto poplavila, predstavniki policije, ki pričakujejo še več deževja, pa so prebivalstvo posvarili, naj raje poskrbijo za svojo varnost kot pa rešujejo svoje imetje.




Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.