Svet
381 ogledov

Z nožem nad otroke, več ranjenih hospitaliziranih

Napad v Southportu
1/3
Profimedia
Napadalec z nožem je v angleškem obmorskem mestu Southport med Liverpoolom in Blackpoolom danes zabodel najmanj osem oseb, med njimi tudi več otrok, poročajo britanski mediji in tuje tiskovne agencije. Več ranjenih so hospitalizirali, napadalca pa so policisti že pridržali in zatrdili, da razmere niso nevarne.

Po navedbah očividca, ki je poklical policijo, je moški v Southportu zabodel več mladih deklet, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Reševalci so oskrbeli najmanj osem poškodovanih z globokimi urezninami, ki so jih prepeljali v več okoliških bolnišnic.

Po poročanju BBC je bil napadalec 17-letnik.

Policija v Southportu je potrdila, da je bilo v napadu ranjenih več ljudi, in da so napadalca pridržali, mu odvzeli nož ter ga odpeljali na policijsko postajo. Več podrobnosti o napadu uradno za zdaj ni znanih.

Policija je ob tem zatrdila, da so razmere varne, kljub temu pa odsvetuje zadrževanje v bližini kraja napada. Ta se je po poročanju britanskih medijev zgodil v bližini izobraževalnega poslopja, kjer so potekale delavnice plesa in joge za otroke.

Britanski premier Keir Starmer je v objavi na omrežju X sporočil, da je "globoko užaloščen" zaradi napada v Southportu in se zahvalil policiji za "takojšen odziv".

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 19:29 29.julij 2024.

    Na x-u mate že objavljeno ime osumljenca: Ali-Al-Shakati, iskalec azila. Žurnal, ne rabite se mi zahvaljevat, zastonj pomagam!!!

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 19:26 29.julij 2024.

    Še en dokaz več,da se nikoli ne bodo asimilirali!!!

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 19:26 29.julij 2024.

    Kje ste podporniki migrantov,ste se poskrili v mišje luknje???!!!