Vizita za živali
4341 ogledov

Predstavljamo pasje influenserje, ki so navdušili Slovenijo

Festival za ljubitelje živali 2023 Anže Petkovšek
Na letošnjem Festivalu za ljubitelje živali, ki se bo odvijal 2. junija 2024 na travniku pred novogoriško občino, bomo sprejeli prav posebne goste.

Do največjega dogodka za družine in ljubitelje živali pri nas – Festivala za ljubitelje živali, ki bo potekal 2. junija med 10.00 in 18.00 na trgu Edvarda Kardelja 1 v Novi Gorici, nas loči leše nekaj dni. Verjamemo, da so otroci, ki bodo na dogodku lahko spoznali številne živalske vrste, sodelovali na različnih zabavnih in izobraževalnih delavnicah ter lovu na zaklad, že v nestrpnem pričakovanju.

Festival za ljubitelje živali 2023 | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Poleg Festivala za ljubitelje živali bodo lahko obiskovalci istočasno obiskali Robin HUD festival, kjer jih bodo pričakale pravljične dežele. V primeru slabega vremena bomo dogodek prestavili na 16. junij. 

zemljevid Festival za ljubitelje živali | Avtor: Žurnal24 Žurnal24
Vsako leto smo k sodelovanju na brezplačnem in dobrodelnem dogodku, ki ga pri Žurnalu24 organiziramo skupaj z Radiem Robin in Mestno občino Nova Gorica, povabili tudi ljubitelje živali med slovenskimi vplivneži. Z veseljem so postali naši ambasadorji in vest o odgovornem skrbništvu živali širili s svojimi oboževalci. Svojo vlogo so opravljali odlično. Mlade so spodbujali k ustreznemu ravnanju z živalmi, prav tako so jih preko zgleda skušali opogumljati pri premagovanju strahu do živali.

Tudi letos se bo Žurnalov Festival za ljubitelje živali odvijal v sklopu Dežele prijateljev na Trgu Edvarda Kardelja v Novi Gorici. Obiskali ga boste lahko v nedeljo, 2. junija, med 10. in 18. uro. V primeru slabega vremena bo dogodek 16. junija. Z njim želimo ozaveščati in krepiti zavest o pomenu zdravega odnosa do živali, predvsem pa najmlajše poučiti o čudovitem živalskem svetu. Brezplačnemu dogodku lahko sledite TU

Se še spomnite, kako je priljubljena igralka Lara Komar na festivalu leta 2019 v roke pogumno prijela pitona in s tem navdušila množico obiskovalcev? 

Da ima strah občasno velike oči, je dokazal glasbenik Tilen Lotrič, lanskoletni ambasador dogodka. V neuradnem zavetišču za eksotične živali smo ga v družbi lastnice Nike Leben soočili z njegovim največjim strahom – kačami. Izziv je hrabro sprejel in s tem pokazal, da je strahu včasih treba pogledati v oči.

Tilen Lotrič | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
S podobno bojaznijo se sooča tudi uspešni smučarski skakalec Domen Prevc, prav tako lanskoletni ambasador dogodka. Strah ne sme biti izgovor, meni. V intervjuju pred dogodkom je na vprašanje, kako bi se s problemom soočil, v smehu odvrnil: "Ja nič, oblekel bi dolge hlače in se pogumno odpravil v svet.

Koledar Slovenija Vizita za živali Obkrožite ta dva datuma v juniju

Letos imamo pasje ambasadorje, tudi influenserje

Ker gre pri Žurnalovem festivalu v prvi vrsti za izobraževanje otrok o pestrem živalskem svetu, ustreznem ravnanju z živalmi ter pravilni skrbi zanje, smo k sodelovanju na letošnjem dogodku povabili čisto posebne ambasadorje. Glavne zvezde dogodka v Novi Gorici so nesporno živali, ki nam s svojo predanostjo na vsakem koraku izkazujejo ljubezen ter hvaležnost, zato je pošteno, da letos zasedejo mesto ambasadorjev.

Na festivalu bodo otroci v živo spoznali številne živali in njihove odgovorne skrbnike. Številni se bodo znebili strahu pred njimi in se naučili pravilnega pristopanja. Med drugimi bodo lahko pobliže spoznali lame, deguje, tenreke, papige, himalajske koze, konje, želve, številne pasje in mačje pasme ter mnoge druge.

Zato vam predstavljamo slovenske pasje vplivneže, ki z zabavnimi in prikupnimi objavami navdušujejo sledilce, in bodo letos stopili v "tačke" ambasadorjev dogodka.

Festival za ljubitelje živali 2023 | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Murf 

Največja zvezda med zvezdami letošnjega Festivala za ljubitelje živali je simpatična psička Murf, ki ji na Instagramu sledi več kot enajst tisoč ljubiteljev psov. Svoje oboževalce dnevno razveseljuje s serijo prigod govorečega psa, v katerih deli utrinke iz svojega življenja. Že res, da se boji krav in velikokrat godrnja čez pasje zadolžitve, je pa vselej iskrena in zabavna. 

O tem se boste lahko prepričali junija v Novi Gorici, saj bo Murf skupaj z lastnikoma prisotna na stojnici Gina's Woofs. Tam bodo uprizorili čisto odštekano tekmovanje v pobiranju (plastičnih) kakcev. Za omenjeno podjetje Murf pogosto skoči pred objektiv in se predstavi kot model. Menimo, da ji gre delo pasjega manekena več kot odlično od tačk. Se strinjate?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GINA'S WOOFS (@ginas_woofs)

Shelby 

Dogodek bo v Novi Gorici obiskala tudi prikupna najstnica Shelby, ki je nedavno dopolnila 10 mesecev. Kljub mladosti je že sedaj zelo aktivna in radovedna. Ta čas se pri pasji šoli Blazno blatno uči osnove socializacije. Obožuje žogice in igro vlečenja vrvi, kar ji pogosto popestri vsakdan.

Shelby | Avtor: Hermina Banović Hermina Banović
"Moje ime je Shelby in sem ponosen Border Collie blue merle. Moja dlaka je mešanica črne in bele barve, kar mi daje edinstven videz. Rodila sem se 26. junija 2023 v Bevkah v občini Vrhnika. Lastniki so me našli preko oglasa na Bolhi, kjer je prva lastnica napisala izčrpen in privlačen opis mladičkov. Ko smo se spoznali, sem jim nemudoma pokazala, da sem zvezda, ki si jo želijo imeti ob sebi," se predstavi Shelby, ki je na Instagramu znana predvsem po svojemu nalezljivem nasmehu. Tega vselej ponosno pokaže med sprehodi, treningi ali med počitkom. Nasmeške pa bo očarljiva Shelby delila tudi 2. junija v Novi Gorici. Poskrbite, da jih ujamete.

Viljem

Zavetišče Gmajnice je "krivo" za še eno uspešno zgodbo in rojstvo ljubezni med najdenčkom ter lastniki. Otroštvo štiriletnega mešančka Viljema ni bilo postlano z rožicami. Pri starosti enega leta so ga našli na ulici. Ker je bil popolnoma shiran, so ga najditelji odpeljali v zavetišče. Ni preteklo veliko časa, ko se je vanj zagledala zdajšnja lastnica Pia.

Viljem | Avtor: Pia Kvas Lapkovski Pia Kvas Lapkovski
"Spomnim se ga kot velikega, dobro leto starega in izjemno suhega psa s prestrašenim pogledom, ki si me takrat ni upal niti ošvrkniti s pogledom, kaj šele, da bi se želel pobožati. Lahko rečem, da je šlo za ljubezen na prvi pogled. Oddala sem povpraševanje zanj in po enem tednu so me poklicali. Vse ostalo je preteklost," se spominja Pia.

pes, zavetišče Slovenija Slovenija Polovico delovnika pobirajo komaj žive, povožene, zastrupljene, bolne in odvzete

Viljem se v novem domu počuti odlično, pridobil je tudi nekaj (zdravih) kilogramov, ki jih ponosno in brez sramu kaže pred fotografskim objektivom. O njegovi sramežljivosti ni ne duha ne sluha, tuje pa mu ni niti poziranje. Pogosto se kar sam usede ali uleže in počaka, da lastnica zaključi z obveznim ovekovečenjem trenutkov v njegovem pasjem življenju.

Na instagramu je najbolj znan po velikih in pokončnih uhljih ter iskrenem nasmehu. Tega ponudi vsakič, ko se uleže na hrbet in išče pozornost. Najbližjim je poznana njegova velika ljubezen do plišastih igrač, zato se kolekcija teh pridno polni. Vztrajno pa se širijo tudi pozitivne zgodbe o posvojitvah živalskih najdenčkov. V največjem slovenskem zavetišču za živali v posvojitev letno oddajo približno sto psov.

Marko Oman Slovenija Vodja zavetišča: "Letno si moramo izmisliti več kot 1000 imen."

Glavni namen našega festivala je, da bi bilo žalostnih zgodb pozabljenih in maltretiranih živali, ki vsako leto zaokrožijo po spletu, vse manj in bi se obiskovalci izobrazili o pomenu odgovornega skrbništva. Vse živali si zaslužijo zanesljive lastnike, ki bodo zanje lepo skrbeli.

Indie & Lumi 

Pestro druščino pasjih ambasadorjev dopolnjujeta navihani avstralski ovčarki Indie in Lumi. Indie je stara 3 leta in je zelo prijazna, pametna ter vedno pripravljena na akcijo. Lumi pa bo kmalu dopolnila leto dni. Je izjemno nežna, igriva ter radovedna. Njun idealni dan je preživet nekje v naravi. Najraje hodita v hribe, na izlete in odkrivata nove kotičke, svoje dogodivščine pa redno delita na družbenih omrežjih.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Indie&Lumi (@indieandlumi)

Obe sta tudi veliki gurmanki, zato z veseljem za nagrado pozirata pred fotografskim objektivom. Zelo radi obiskujeta pasjo šolo, kjer se učita novih veščin. Na njunem profilu lahko sledilci vedno najdejo idejo za izlet, inspiracijo za fotografijo, ali nekaj priporočil o različnih pasjih produktih. Psički sta pravi mali pozerki, kajne?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Indie&Lumi (@indieandlumi)

Freya in Zoya

Na seznamu letošnjih ambasadorjev festivala sta se znašli tudi psički pasme sibirski husky Freya in Zoja. Gre za mati in hči, ki z zabavnimi objavami razveseljujeta sledilce na profilu House of Freya.

Sibirski lepotici slovita po tem, da ste izjemno aktivni in uživata v naravi. Kot se za njuno pasmo spodobi, sta navdušeni nad vlečnimi športi, predvsem nad turno smuko. Sta zvesti spremljevalki njunih lastnikov pri najrazličnejših dogodivščinah, kljub temu pa jima s samosvojostjo občasno povzročata sive lase. Svoje grehe komentirata, saj sta poznani kot pravi pasji klepetulji.

Sibirski trop dopolnjuje leto in pol stara mucka Torvi pasme Neva Masquerade, ki se s svojima pasjima prijateljicama izjemno rada igra. Puhasta modrooka lepotica je kraljica mijavkanja. Rada se lovi s huskyji in obvlada hojo na povodcu, najde pa tudi vse skrite, od boga pozabljene priboljške. Kjerkoli se Torvi pojavi, spominja na zvezdo z rdeče preproge.

Frida in Rudi

Letošnja pasja ambasadorja sta tudi dva nadvse energična in aktivna border collieja – Frida in Rudi, ki sta pred dogodkom z nami o sebi delila krajši opis: "Jaz sem stara 13 in sem upokojena reševalka, Rudi pa je skoraj dve leti star poba, ki stopa po mojih stopinjah in se prav tako udeležuje SAR treningov. Svoje dogodivščine deliva z rednimi in aktivnimi sledilci na Instagram profilu rastline_in_kocine, življenje pa zajemava z veliko žlico. Rada hodiva naokoli, obožujeva plavanje in vodne športe, dolge pohode na slikovitih lokacijah in zimske norčije na snegu. Doma skrbiva za pravcato rastlinsko džunglo, pa tudi dela na vrtu se ne braniva."

Aba

Drobna, a zaradi tega nič manj očarljiva ambasadorka letošnjega festivala je tudi šestletna Aba. Mešanka med šicujem in bostonskim cvetnega prahu ne prenese najbolje, zato vsako priložnost izkoristi za morske ali snežne pustolovščine. Ko se avto odpre, je prva notri, ko gre sup v vodo, je prva na supu, ko sneži, se prva valja po snegu, in ko je čas za spanje, je prva pod odejo. "Če mi vržeš žogo, bova zagotovo prijatelja," obljubi prikupna Aba, ki se pred svojimi sledilci rada pohvali, kateri kraji in aktivnosti so se tisti dan znašle na seznamu njenega pestrega pasjega življenja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lajf po pasje (@lajfpopasje)

Kelly

Očarljiva Kalliope oziroma Kelly je prav tako osvojila laskavi naziv pasjega ambasadorja. S svojim čudovitim belim kožuhom in igrivimi očmi Kelly vestno prikazuje, kako očarljiva je pravzaprav pasma beli švicarski pes. Beli švicarski psi so znani po svoji inteligenci in se hitro naučijo trika ali dva, a to lahko kar spretno izkoriščajo tudi za nagajanje. Kot je povedala njena skrbnica in vzrediteljica dotične pasme Damjana Jugovic Božnar, je Kelly že zapustila svoja najstniška leta, a norčije kar še vedno veselo zganja.

beli švicarski pes kelly | Avtor: Damjana Jugovic Damjana Jugovic
Kelly prav tako obožuje sprehode, kjer je velik poudarek na aktivnosti. S takšnimi sprehodi se namreč okrepi povezanost med psom in skrbnikom. Če pa jim kdaj vreme zagode, ima Kelly možnost uživanja na velikem vrtu, kjer se lahko cel dan igra.

beli švicarski pes kelly | Avtor: Damjana Jugovic Damjana Jugovic

Alfie

Mali Alfie z uradnim imenom None Such I Wanna Rock je lahko v ponos svoji pasmi. Prikupni pomeranec je namreč večkratni prvak in je bil tudi kot prvi slovenski pomeranec predstavljen na eni največjih razstav v Angliji Crufs leta 2022. Kot je povedala vzrediteljica Nika Kocijančič iz psarne None Such Poms, velja mali Alfie za ponos njene vzreje, saj je zdrav kot riba in ima čudovito dvojno dlako.

Očarljiv Alfie navdušuje vsakega mimoidočega s svojim zaobljenim izgledom in lepim nasmeškom. Pet let star Alfie je izjemno prijazen in uživa v igri s svojimi majhnimi prijatelji. Obenem pa je tudi vedno pripravljen na nove pustolovščine.

Primus Miliruj

kraški ovčar | Avtor: Davorin Lisjak Davorin Lisjak
Kraški ovčar Primus Miliruj iz psarne Davorina Lisjaka je že kot mladiček izstopal med svojimi brati in sestrami, saj je bil večji, mirnejši in na sploh nekaj posebnega. Svojo mladost je preživel na razstavah ob svoji mami, tako se je že pri 15 mesecih predstavil na svetovni razstavi v Amsterdamu in očaral sodnika. Postal je najmlajši svetovni zmagovalec, kar je nato še dvakrat ponovil.

kraški ovčar | Avtor: Davorin Lisjak Davorin Lisjak
V kasnejših letih pa je Primus izbral drugačno pot in postal terapevtski pes z dvema licencama. Sedaj se posveča svojemu poslanstvu ter osrečuje otroke, starejše in ljudi, ki potrebujejo vzpodbudo.

Kelka’s Rock star Roksy

Družbi pasjih ambasadorjev festivala se je pridružila tudi Kelka’s Rock star Roksy, ki je z lastnico pasjega salona Kelka's zvesta obiskovalka našega dogodka. Za kraljevsko kodrico bele barve velja, da je zelo igriva in se izjemno rada igra z žogico. Še posebej pa so ji všeč galebi in race, ki jih lahko opazuje ure in ure. Se strinjate, da je Rock star Roksy s svojo frizurco prava diva, kajne?

Kelka's | Avtor: Karmen Kelher Margon Karmen Kelher Margon

Hana in Kabita Wen-Chen Jr.

tibetanski mastif | Avtor: Kabita Kabita
Tibetanski parček si deli le ime, saj sta si po videzu popolnoma drugačni. Tibetanska mastifka Hana prihaja iz Berlina in je stara pet let. Kljub svoji velikosti pa je Hana ena izmed najbolj prijaznih psičk, ki dokazuje, da so tudi veliki psi polni ljubezni in topline.

tibetanski španjel | Avtor: Kabita Kabita
Naziv pasji ambasador si je nadela tudi črna tibetanska španjelka Kabita Wen-Cheng jr., ki je dobila ime po svoji mami. Prikupna Kabita je v ponos svoji pasmi, saj navduši prav vsakogar, ki jo sreča na ulici. Hana in Tabita prihajata iz psarne Kabita, ki jo ima Stjepan Kalafatić, obe psički boste lahko spoznali tudi na našem festivalu. Družbo jima bo delal tudi prikupni mladiček Kabita Aiko.

Pes Ni hec Slovenija "Psi niso več sposobni dohajati tega tempa"

Obiščite nas 2. junija v središču Nove Gorice in spoznjate naše prikupne pasje ambasadorje. Če bodo pri volji, si morda lahko obetate kakšen avtogram ali pasji poljubček.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Kmodri_ 13:48 29.maj 2024.

    Mnogi domači ljubljenčki imajo edinstven simpatični značaj! So prave dušice, samo njihova življenjska doba ni ravno dolga!