Zdravje > Aktualno
80 ogledov

Kako se naučiti reči “ne”

ženska Profimedias
Ljudje velikokrat raje kot “ne” drugim rečemo “ja,” čeprav bi raje ravnali drugače. Vsakič, ko nekomu rečemo "ja", mu damo del svoje energije in moči. Rešitev je v poslušanju samega sebe in iskreni komunikaciji iz srca, pravi strokovnjakinja.

Reči "ne" je za večino precej zahtevno, saj ljudje večini ljudem rečemo "ja", pravi gurujka meditacije in avtorica knjig Jody Shield. Vsakič, ko nekomu rečemo "ja", mu damo del svoje energije in moči, meni Shieldova in izpostavlja, da je najpomembnejše, da smo iskreni in ravnamo skladno z lastnimi notranjimi občutki.

Kot pravi, je veliko bolj prijazno reči "ne" kot privoliti v nekaj, kar nam ne odgovarja in za nas nima nobene dodane vrednosti. Učenje reči "ne" lahko vadimo pred ogledalom, kar gurujka svetuje vsakič, ko se znajdete v situaciji, ko morate nekomu reči "ne". 

"Če govorimo iz srca, bo druga oseba to sprejela na zelo miren in odprt način. Reči jasen, čist in zdrav "ne" je zelo nenapadalen način komunikacije z drugimi. Ko govorimo iz srca, oseba, s katero komuniciramo, čuti podporo. To je zelo lep način izražanja in hkrati tudi najboljši za njih," pravi Shieldova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.